Na suđenju za zločine počinjene u prijedorskom selu Zecovi, Odbrana Radovana Četića uložila je nalaz vojnog vještaka.

Vještak Mladen Marinković ukratko je iznio profesionalnu biografiju i objasnio kako je sačinio nalaz po naredbi koju je dobio, potvrdivši da u potpunosti ostaje kod napisanog.

Branilac Miodrag Stojanović potom je uložio nalaz u spis. S obzirom da Odbrana nije dostavila tužiocu i ostalim braniocima dokumentaciju koju je vještak koristio, unakrsno ispitivanje odgođeno je za 31. maj.

Radovan Četić je optužen s Dušanom Milunićem, Radomirom Stojnićem, Duškom Zorićem, Zoranom Stojnićem, Željkom Grbićem, Ilijom Zorićem, Zoranom Milunićem, Boškom Grujičićem, Ljubišom Četićem, Radetom i Urošem Grujčićem te Rajkom Gnjatovićem. Na teret su im stavljena ubistva najmanje 150 civila bošnjačke nacionalnosti počinjena u Zecovima u julu 1992. godine.

Četić je optužen u svojstvu predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) i Kriznog štaba za selo Rasavci, Dušan Milunić kao komandir Rasavačke čete, Radomir Stojnić u svojstvu komandira Rezervne stanice milicije Rasavci, a ostali optuženi kao pripadnici Rasavačke čete, koja je djelovala u sastavu Vojske Republike Srpske (VRS).

Suđenje će se nastaviti 24. maja.

BIRN