Večeras je u Pozorištu Prijedor održana Izborna konferencija Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor.

Za predsjednika GO jednoglasno je izabran Igor Kneginjić, dok su njegovi potpredsjednici Radenko Marinović i Nemanja Gruban.

Kneginjić je rekao da smatra da su socijalisti snaga koja će ujediniti različite političke opcije s jednom idejom, a to je opstanak i unapređenje društvene zajednice.

Novi Gradski odbor koji broji 37 članova izabrao je i Nadzorni odbor, sekretara stranke te koordinatore koji su zaduženi za formiranje Aktiva žena i Aktiva mladih.

Izbornoj konferenciji Socijalističke partije u Prijedoru prisustvovalo je rukovodstvo ove političke partije na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem.

-Socijalisti mogu da postignu mnogo više i bolje. Zbog toga je i raspušten Gradski odbor stranke u Prijedoru i formiran novi. Ušli smo u postupak osvježavanja rada i izbora novih delegata naše partije na području Prijedora i do danas je urađen veliki posao. Okupili smo nove ljude koji do sada nisu bili aktivni u radu SP-a ili su bili pasivni – rekao je Đokić uoči Konferencije.

On je izrazio uvjerenje da će potpuno nova struktura ljudi, izuzetno kvalitetnih i uglednih, koji su za kratko vrijeme učinili mnogo, poboljšati rad partije u Prijedoru a da će aktivnosti SP biti u funkciji podrške daljem razvoju grada, kao i cijele Republike Srpske.

Inače, povjerenik za sprovođenje izbora u Prijedoru bio je Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com