Predstavnici Srednjoškolskog centra Prijedor nedavno su dobrim povodom posjetili Javnu ustanovu Centar “Sunce”.

Tom prilikom uručili su novčanu pomoć od 580 KM koja je namijenjena za odlazak na matursko veče za 18 učenika koji ove godine završavaju svoje školovanje.

-Naš odnos prema ovoj djeci ne smije biti drugačiji. I oni, kao i mi, moraju da imaju nezaboravno matursko veče – rekla je Šejla Ganić, jedan od inicijatora ove akcije

Ona je dodala da je akcija prikupljanja pomoći za maturante sa poteškoćama u razvoju trajala sedam dana a u njoj su učestvovali skoro svi učenici i nastavno osoblje Srednjoškolskog centra Prijedor.

-Od dobijenog novca biće uplaćeno po 26 KM za 18 maturanata za matursko veče u hotelu “Prijedor” koje je predviđeno 21. maja. Ako se zna da je 85 odsto porodica naše djece u stanju socijalne potrebe, a da od 113 naše djece samo kod njih devet rade oba roditelja, onda je ova akcija veliki gest na kojem smo zahvalni – rekla je direktorka Centra “Sunce” Slađana Radaković.

U okviru akcije pomoći, članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor prikupljaju odjevne kombinacije za maturante Centra “Sunce”, a usluge friziranja i šminkanja uoči maturske večeri pružiće im učenici Srednjoškolskog centra Prijedor.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com