U susretu 15.kola Omladinske lige BiH-grupa Zapad, juniori Rudar-Prijedora ostvarili su vrijednu pobjedu koja može biti odlučujuća u borbi za titulu.

Mladi Prijedorčani su slavili protiv direktnog rivala, ekipe Željezničar Sport Tim rezultatom 2:0.

Sada obje ekipe imaju po 35 bodova s tim da izabranici trenera Srđana Marjanovića imaju bolji međusobni skor jer je jesenas u Banjaluci bilo neriješeno.

Ukoliko žele da stignu do titule i prilike da se bore za ulazak u Omladinsku Premijer ligu za juniore na kvalifikacionom turniru, mladi zeleno-crni moraju da slave protiv Sloge iz Bosanske Otoke i Podgrmeča iz Sanskog Mosta u preostala dva kola.

Inače, na meču protiv Banjalučana, juniori Rudar-Prijedora su bili bolji rival u svim segmentima igre i zasluženo su stigli do nova tri boda.

Iako su još u prvom dijelu ostali sa igračem manje, pošto je Zmijanjac zbog dva žuta kartona morao na pustiti teren, Prijedorčani su strpljivom igrom došli do golova u posljednjih 20-ak minuta susreta.

Najprije je pogodio Cerić a potom u samom finišu i kapiten Janjušić za veliko slavlje domaćih i skoro 200 prisutnih navijača.

Juniori
Rudar-Prijedor: Željezničar Sport Tim 2:0 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Adnan Kasupović (Bihać)
Strijelci: Cerić u 72. i Janjušić u 86.minuti
Žuti kartoni: Mršić, Sadžak, D.Marmat, N.Marmat(Rudar-Prijedor), Malić, Baštić (Željezničar Sport Tim)
Crveni kartoni: Zmijanjac, Ćorić Kovačević(Rudar-Prijedor), Kalabić(Željezničar Sport Tim)

Rudar-Prijedor
Milinković, Dejanović(Marinović), Žerić(N.Marmat), Sadžak(Mamuza), D.Marmat, Zmijanjac, Janjušić, Opakić (Ratković), Mršić(Romanić), Cerić, Sajak

Željezničar Sport Tim
Ćetković, Čolić, Kuprešak, Knežević(N.Marjanović), Baštić, Ružičić(Đukić), Kalabić, Malić, Petrović, Teodorović(Jovandić), S.Marjanović(Trokić)

Tekst i foto- Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com