Marko Šabić, nakon što je ubio policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora, pokušao je ubiti i ostale članove svoje porodice, a tom prilikom ranio je svoju maloljetnu ćerku u rame.

Navodi se ovo u istrazi o ubistvu policajca Tubina, a u koju je Srpskainfo imala uvid.

Precizirano je da je do sukoba između Šabića i njegove supruge Josipe došlo ispred njihove kuće u Gornjoj Ravskoj. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

– Njegov otac Veselko je pokušao da zaštiti snaju, ali ga je Marko više puta ubo nožem u leđa. Šabić zatim ulazi u njihovu kuću, uzima pušku i zatvara se u kupatilo – navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrijeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stiže policajac Slađenko Tubin.

– Šabić zatim otvara vrata od kupatila i iz lovačke puške, iz neposredne blizine puca u policajca. Nanio mu je teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je preminuo. Marko zatim za policajcem izlazi ispred kuće i puca nasumično u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja ćerka – navodi se u istrazi.

U međuvremenu, u Okružnom sudu u Banjaluci održano je i ročište i Šabiću je određen jednomjesečni pritvor. Republički tužilac je tražio da pritvor bude određen, jer postoji bojazan da bi on mogao ponoviti ubistva.

Osim toga, u prijedlogu pritvora navodi se i da je on liječen od psihičkih oboljenja. Takođe, tužilac ističe da ako bi Šabić bio pušten na slobodu da se mogu očekivati protesti u Prijedoru.

– Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo veliku uznemirenost i realno se može očekivati da bi svoje nezadovoljstvo mogli manifestovati i javnim okupljanjem i protestima. Mogući su i sukobi na javnom mjestu, ako bi Šabić bio pušten na slobodu – rekli su u Republičkom tužilaštvu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević protivio se određivanju pritvora, jer je rekao da nisu ispunjeni uslovi.

On je istakao da se treba voditi računa i o lošem psihičkom zdravlju osumnjičenog koji koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom ljekara.

EuroBlic-srpskainfo.com

Vezane vijesti

PRIJEDOR: SAHRANJEN POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – FOTO/VIDEO

MARKU ŠABIĆU ODREĐEN PRITVOR ZBOG UBISTVA POLICAJCA I POKUŠAJA UBISTVA OCA

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO

PRIJEDOR: PREMINUO POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – VIDEO

MASAKR NA USKRŠNJEM RUČKU: HRABRI POLICAJAC HTIO DA URAZUMI ŠABIĆA, ON U NJEGA SASUO KIŠU METAKA

SLAĐENKOVO SRCE STALO POSLIJE OPERACIJE: ČETIRI HIRURGA POKUŠALA DA SPASU POLICAJCA U KOJEG JE PUCAO PSIHIČKI BOLESNIK

IZBO OCA, PA IZREŠETAO POLICAJCA: MARKO ŠABIĆ PREDAT U REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO – FOTO/VIDEO

“ZA TRI DANA TREBALO JE DA SLAVI ROĐENDAN“: MUP RS SE POTRESNIM RIJEČIMA OPROSTIO OD POLICAJCA HRABROG SRCA

PRIJEDOR ZAVIJEN U CRNO: U SRIJEDU SAHRANA POLICAJCA SLAĐENKA TUBINA KOJI JE BRUTALNO UBIJEN NA DUŽNOSTI

KRVAVI USKRS U PRIJEDORU: POKUŠAO UBITI SUPRUGU, RANIO OCA I KĆERKU, PA USMRTIO POLICAJCA