Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uputio je telegram saučešća porodici policajca Slađenka Tubina koji je smrtno stradao na svom zadatku.

“Ubijen je od lica koje ima prošlost koja se bilježi u dokumentima Ministarstva unutrašnjih poslova. Ja ovom prilikom zaista izražavam nezadovoljstvo događajem koji se nije mogao iskontrolisati jer jedno lice koje je povrijedilo hladnim oružjem rođenog oca je izvršilo teško ranjavanje, a u toku noći se desila i smrt policajca”, rekao je Đaković novinarima na današn joj konferenciji za novinare.

On je ukazao na to da policija nije upotrijebila vatreno oružje, a da se vrlo lako moglo desiti da bude oduzet život i onome ko je počinio ovo nedjelo.

“Pozivam građane da smire strasti u neprimjernim situacija. Zaista je ogromna šteta i za društvo i za porodicu i nenadoknadiv je gubitak život mladog čovjeka koji je samo vršio svoju dužnost na terenu grada Prijedora”, dodao je Đaković.

Tekst telegrama
Dragici, Renati, Saši i Danijelu Tubin

Ovim putem upućujem riječi najdubljeg saučešća povodom tragične smrti Vašeg sina, supruga i oca Slađenka. Ne postoje riječi kojima Vas možemo utješiti i ujedno izraziti žaljenje što se dogodio takav tragičan događaj.

Tragedija je ovo za Vašu porodicu, njegove radne kolege, ali i za sve nas i za društvo u cjelini jer izgubiti život na radnom zadatku ,čiji je cilj bio da se očuva red i mir, nešto je što se ne može ni zamisliti.

Najteže je kad majka ispraća sina na vječni počinak, teško je kad supruga prati svog bračnog druga, a preteško da sin prerano ostane bez oca. Želim da smognete snage i nastavite svoj život čuvajući sjećanje na hrabrog Slađenka.

Neka mu je vječna slava

www.prijedorgrad.org