Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza Prijedor Milenko Đaković uručio je danas članske karte za oko 70 novih članova koji su pristupili ovoj stranci.

Riječ je uglavnom o mladim ljudima ali i o kompletnim porodicama koje su došle u DNS.

-Mnogo toga se i politički i medijski usmjerava protiv DNS-a, želeći da se prikaže da stranka slabi, a mi pokazujemo da u Republici Srpskoj apsolutno nije takva slika. DNS nije izgubio ni glasove ni ljude koji će se baviti politikom DNS-a, jer je to stranka prepoznata kao narodna i kao ona koja radi za interes svih građana RS – rekao je Đaković novinarima.

On je dodao da to što je dio funkcionera napustio DNS takođe nije znak da stranka slabi.

-Upravo na taj način kod naroda se stvara inat i želja da još više podrže Demokratski narodni savez: Mi nastavljamo da gradimo politiku stabilnosti što radimo već duži niz godina – istakao je Đaković koji je i aktuelni gradonačelnik Prijedora.

Među onima koji su danas dobili člansku kartu DNS-a jeste i Bojan Dragić.

-Ovu stranku sam prepoznao kao stabilnu političku opciju, što me i ponukalo na učlanjenje. DNS je lokal-patriotski orijentisana partija, a motiv za učlanjenje leži i u činjenici što u njoj mladi imaju dobar položaj, kao i što se stranka jednako bori za bolji život svih kategorija – od mladih do penzionera – rekao je Dragić.

Demokratski narodni savez u Prijedoru broji oko 12.000 članova.

Uručivanju članskih karata prisustvovao je i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić kao i potpredsjednici GO DNS Prijedor, Dragan Romčević i Olivera Brdar Mirković.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com