Gradska uprava Prijedora još nije počela da isplaćuje po 200 KM za svako novorođeno dijete u ovoj godini. Sudeći prema izjavama koje su se danas mogle čuti od nadležnih na Skupštini grada Prijedora, razlog je nemar radnika koji su zaposleni u Gradskoj upravi.

Naime, u decembru je tokom usvajanja budžeta za ovu godinu usvojen i amndman PDP-a da se roditeljima za svaku bebu rođenu u Prijedoru iz gradske kase isplati po 200 KM jednokratne pomoći.

Šef Kluba odbornika PDP, Dalibor Grabež upitao je danas gradonačelnika Milenka Đakovića zašto se ta skupštinska odluka ne poštuje.

– Postoji veliko interesovanje roditelja koji su u međuvremenu dobili dijete. Dobio sam informaciju da je u prijedorskoj bolnici rođena 181 beba, a naknadno je upisano 25 beba, dakle ukupno 206 beba, daj Bože da ih je duplo više! Dakle, šta nije u redu sa ovom skupštinskom odlukom – upitao je Grabež.

Naveo je da će biti prinuđen da od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS traži da preispita da li je sve u redu sa ovom odlukom pošto još nije počelo njeno provođenje u praksi.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, je odgovorio da je to u nadležnosti gradskih odjeljenja.

– Ovo je jedno od pitanja i amandmana koji su tada usvojeni na skupštini i ja sam pitanja delegirao načelnicima odjeljenja na koja se te oblasti odnose i molim načelnike odjeljenja da odgovore na ova pitanja – rekao je Đaković za skupštinskom govornicom.

Potom je za govornicu stala i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović i izjavila da je ovo odjeljenje odradilo svoj dio posla.

– Što se tiče amandmana koji su u nadležnosti Odjeljenja za društvene djelatnosti, mi smo pripremili sve interne akte koji su neophodni za sprovođenje ovih amandmana i uputili smo ih Stručnoj službi gradonačelnika prije mjesec ili dva mjeseca i čekamo saglasnost da se radi sve što se tiče amandmana – objasnila je ona.

PDP je i ranije predlagao da se simboličnom novčanom pomoći pokuša poboljšati natalitet, koji je već godinama negativan.

Kada nadležni u Grdskoj upravi budu dali zeleno svjetlo, sve prijedorske bebe rođene od prvog januara ove godine trebalo bi da dobiju po 200 KM iz gradske kase.

EuroBlic-srpskainfo.com