Prijedorsko Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ ove godine obilježava četiri decenije postojanja a nedavno je od Grada dobilo na korištenje i svoje prostorije za rad.

One se nalaze u objektu Mjesne zajednice Prijedor 2-Urije.

-“Golub” je jedno od šest društava, ujedno i najaktivnije, koje su članovi Saveza odgajivača sitnih životinja Republike Srpske, a Savez je član Balkanskog saveza odgajivača sitnih životinja koji broji 94 srodna udruženja. Mi smo dobili mogućnost i čast da organizujemo Balkansku izložbu sitnih životinja i to će biti kruna našeg jubileja. Do sada smo radili međugradsku izložbu, a sada ćemo prerasti te okvire i raditi izložbu malo većeg ranga – rekao je predsjednik „Goluba“ Mladen Goronjić.

Sekretar Društva Branko Stojanović se zahvalio gradu Prijedoru i Savjetu mjesne zajednice Urije na prostoru ustupljenom na korištenje.

-Ovo je kruna aktivnosti udruženja koje postoji 40 godina. Čestitam im na strpljenju, istrajnom radu i njihovim aktivnostima koje godinama podržava i Grad Prijedor. Nadamo se da će ove prostorije im koristiti da što adekvatnije i što bolje prezentuju svoj rad – rekao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš koji je prisustvovao zvaničnom otvaranju prostorija “Goluba”.

Društvo već 21. aprila organizuje berzu sitnih životinja u dvorištu MZ Urije te poziva sve odgajivače i ljubitelje sitnih životinja da im se pridruže taj dan.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com