boris papak-takmicenje beograd (1)Mladi Prijedorčanin Boris Papak, maturant Srednje muzičke škole „Savo Balaban“, osvojio je protekle nedjelje drugo mjesto na 12. Međunarodnom takmičenju solo pjevača „Lazar Jovanović“ u Beogradu.

Boris je učestvovao u prvoj kategoriji-Gospoda, gdje je sa 89.33 poena osvojio drugu nagradu na ovom prestižnom takmičenju koje organizuje Muzičko Društvo „Stanković“ iz glavnog grada Srbije.

Članovi žirija bili su Sanja Erceg-Vrekalo, Edita Garčević-Koželj i Tatjana Bajalica.

-Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, naročito ako se uzme u obzir da sam bio najmlađi od svih učesnika u svojoj kategoriji. Pjevao sam C.W.Gluck: O del mio dolce ardor, П.И.Чайковский: Средь шумного бала i I.Bajić: Ala imaš čarne oči. Kada se sve sabere, zaista sam sretan i ponosan na ono što sam pokazao – rekao je ovaj mladi prijedorski tenor.

boris papak-takmicenje beograd (2)Ono što je interesantno jeste da je Boris u maju već završio Gimnaziju „Sveti Sava“ a trenutno pohađa 4. razred u Srednjoj muzičkoj školi „Savo Balaban“.

-Moja želja je da upišem Muzičku akademiju u Gracu na kojoj studira i naš sugrađanin Neven Crnić. Već se polako pripremam za prijemni ispit za koji se nadam da će biti uspješan – rekao nam je devetnaestogodišnji Boris Papak.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Boris Papak