Proteklog vikenda u Aleksandrovcu je održan finalni turnir (Final 4) za prvaka Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji za košarkaše.

Članovi KK “Hunters” Prijedor još jednom su potvrdili da se radi o talentovanoj generaciji pa su se okitili vicešampionskom titulom iza neprikosnovene ekipe SKK “Student-Igokea”.

Izabranici trenera Siniše Šolaje su u prva dva kola ostvarili pobjede protiv vršnjaka iz KK “Sutjeska” Foča i OKK “Leotar” Trebinje, dok su u meču za titulu poraženi od domaćina takmičenja.

Mladi “Huntersi” su prikazali promjenljivu i na trenutke nervoznu igru tokom cijelog turnira, a u prvoj utakmici i previše lagano izgubljenih lopti.

Uprkos tome, uspjeli su doći do ubjedljivih pobjeda u prva dva kola, dok u završnoj utakmici sa domaćinom nisu imali dovoljno snage za veći otpor.

Potrebno je istaći i da je ekipa novog prvaka sastavljena uglavnom od igrača dovedenih iz klubova širom Republike, praktično radi se o reprezentaciji RS u malom.

Konačna tabela:
1.SKK STUDENT-IGOKEA
2.KK HUNTERS
3.OKK LEOTAR
4.KK SUTJESKA

Prve tri ekipe su izborile učešće na završnici lige BH koje je zakazano za polovinu maja.

Ovo srebro, skoro zlatnog sjaja, nagrada je ovim dječacima za sav trud, rad i znoj u ovoj sezoni. Oni su podigli ljestvicu na novi nivo, novi najbolji rezultat košarke našeg grada.

Budimo ponosni na njih!!!

UVIJEK MOŽE BOLJE, UVIJEK MOŽE VIŠE!!!

-Tužan sam ali još više srećan a tek što sam ponosan. Drago mi je zbog ovih divnih mladih ljudi koji se odriču velikog dijela slobodnog vremena da bi trenirali i igrali košarku, drago mi je što su dostigli nivo drugog najboljeg u Republici Srpskoj i to isključivo svojim ličnim i timskim radom. Sa druge strane sam i tužan što naše društvo to sve adekvatno ne prepoznaje – kaže Siniša Polaja, trener KK “Hunters”.

Dodaje da ovi momci reba da su naš ponos, da su uzor nekim sljedećim generacijama, podsticaj za još bolje rezultate svih sportista našeg grada.

-Oni su dokaz da nema granica kada se nešto želi, hoće i voli, i kada iz minimuma uslova izvlače maksimalne rezultate. Da li su oni ovim srebrom dostigli svoj limit? Siguran sam da nisu. Pružimo im maksimalnu podršku u svakom pogledu, jer ti dječaci to zaslužuju, pokazali su to bezbroj puta do sada – iskren je, kao i uvijek, mladi košarkaški stručnjak koji priča dobrim rezultatima.

Članovi ekipe koji nastupaju u ovoj sezoni pod “dirigentskom palicom” Siniše Šolaje: Šorak Siniša, Rendić Đorđe, Babić Sergej, Dražić Marko, Radinović Stefan, Kričković Zoran, Smiljanić Aleksandar, Gavranović Vladimir, Dobrijević Dejan, Mirković Viktor, Vranješ Nikola, Lakić Nemanja, Vujičić Ivan, Ilić Nemanja i Marjanović Filip.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Hunters” Prijedor