Modno-scenski performans “Žena u životu jednog muškarca” autorke Jelene Govedarice oduševio je brojnu publiku, koja je ove subote ispunila salu Pozorišta Prijedor do posljednjeg mjesta.

Internacionalni show sa gostima iz BiH, Beograda(Srbije) i Podgorice (Crne Gore) i četveromjesečnim pripremama odjeknuo je daleko.

Priča o prijateljstvu, svadbama, razvodima ali i kako zaslužimo tako i starimo , osvojila je publiku u kojoj su se smjenjivali aplauzi i smijeh.

“Fingirani” izbori za najmamu, najbaku, najženu doveli su brojne učesnice iz raznih profesija na modnu pistu a “Models by Jelena Govedarica” su iznijeli priču jedne učionice kroz modu.

Glumačku priču vodile su glumica Jovana Jelovac Cavnić (Maša i medo) i autorka projekta koja je scenarista, koreograf, organizator Jelena Govedarica.

Mušku kolekciju predstavio je dizajner Vladimir di Krupsky koji je poručio da uvijek budemo svoji i drugačiji a čija kolekcija je iznesena kroz Jelenin san prije vjenčanja.

Kolekcija maturskih haljina Snježane Vujinović prezentovana je kroz sjećanje glumica na matursko veče.

Hrabra mama Sara sa svojim devojčicama Irmom i Ildom došla je iz Podgorice i oduševljena je učešćem i dijelom najmama u kom je učestvovala.

Dizajnerka Brana Čavić kolekcijom “Unska rapsodija” predstavljena je kroz koreografiju potrage za haljinom za kumstvo ali i čarobnim kreacijama potvrdila svoj status cijenjenog modnog imena.

Muzički dio koji je kroz scenario predstavljen kao dio zabave uz TV ekrane dvije drugarice i brakorazvodna parnica, iznijela je pjevačica Irma Sejranić.

Modni brendovi TFY, AMC, Nicolas, Elipsa predstavili su nove kolekcije.

Voditeljski dio pripao je Dijani Đorđević sa TV K::CN.

-Cijela koncepcija, posjećenost i medijsko intetesovanje, potvrdili su uspješnost ovakvog projekta na regionalnom nivou. Smatram da su naše poruke kroz modu, muziku i glumu, snažno uticale na publiku. Posvećeno smo radili i rezultat je tu. Mislim da sam još jednom nadmašila samu sebe – rekla je Jelena Govedarica.

Treba naglasiti da su u samom performansu “Žena u životu jednog muškarca” učestvovali članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” iz Prijedora.

-Ovakvi projekti zapravo su dokaz o pomeranju granica gledanja na modu. Drago mi je da sam bila akter ovog događaja zajedno sa autorkom – rekla je Jovana Jelovac Cavnić.

Di Krupsky je potvrdio svoje oduševljene od prošlog puta kada je učestvovao a Sara istakla zahvalnost na gostoprimstvu i pozivu.

-Poštujem rad Jelene Govedarice i došla sam da upotpunim koncept jer je ona neko ko nudi nešto inovativno i drugačije i ko je pomjerio granice mode – istakla je Brana Čavić.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Povezane vijesti

Prijedor: U lovišta Lovačkog udruženja “Mrakovica”... Lovačko udruženje “Mrakovica” nabavilo je 750 jedinki fazana koje su podijeljene u svih 11 sekcija ovog društva i koje će u narednom periodu biti pušt...
Članovi Planinarskog društva “Klekovača̶... U organizaciji Planinarskog saveza Republike Srpske u periodu od 03. do 11.08.2019. godine realizovana akcija “Šar-Planina 2019”. Na ovoj akciji učešć...
Kako je “najveći lažov” u BiH Ljubiša ... "Najveći lažov", humorista i zvijezda Youtubea iz Prijedora Ljubiša Kobas na svom profilu na Facebooku objavio je fotografiju sa svojom sestrom. L...
Iako malo, dvorište Milijane Miodragović nagrađeno... Prijedorčanka Milijana Miodragović, zajedno sa svojom porodicom, uživa u uređivanju dvorišta njenog domaćinstva u naselju Gomjenica. Trud se isplat...
Prijedor: Kozarački “Vitezovi” pomažu liječenje ma... Mnogobrojnim udruženjima, preduzećima i pojedincima koji su se uključili u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za liječenje trogodišnje Milice Jeli...
Kako baciti tri miliona KM Pijaca u prijedorskom naselju Pećani, koja ovih dana proslavlja svoj treći rođendan, najbolji je primjer nepromišljenog ulaganja prouzrokovanog nedost...
Prijedor – Vlasnici treba da spriječe pse da... Zbog brojnih primjedbi odbornika na prijedlog Odluke o držanju i zaštiti domaćih životinja i kućnih ljubimaca na području grada Prijedora ona po drugi...
Hrabri Emir Buza pobijedio opaku bolest i sada živ... Hrabri dječak koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, kako kaže, dugo će pamtiti 2. septembar 2019. godine Desetogodišnji Emir Buza, koji je bolo...