Modno-scenski performans “Žena u životu jednog muškarca” autorke Jelene Govedarice oduševio je brojnu publiku, koja je ove subote ispunila salu Pozorišta Prijedor do posljednjeg mjesta.

Internacionalni show sa gostima iz BiH, Beograda(Srbije) i Podgorice (Crne Gore) i četveromjesečnim pripremama odjeknuo je daleko.

Priča o prijateljstvu, svadbama, razvodima ali i kako zaslužimo tako i starimo , osvojila je publiku u kojoj su se smjenjivali aplauzi i smijeh.

“Fingirani” izbori za najmamu, najbaku, najženu doveli su brojne učesnice iz raznih profesija na modnu pistu a “Models by Jelena Govedarica” su iznijeli priču jedne učionice kroz modu.

Glumačku priču vodile su glumica Jovana Jelovac Cavnić (Maša i medo) i autorka projekta koja je scenarista, koreograf, organizator Jelena Govedarica.

Mušku kolekciju predstavio je dizajner Vladimir di Krupsky koji je poručio da uvijek budemo svoji i drugačiji a čija kolekcija je iznesena kroz Jelenin san prije vjenčanja.

Kolekcija maturskih haljina Snježane Vujinović prezentovana je kroz sjećanje glumica na matursko veče.

Hrabra mama Sara sa svojim devojčicama Irmom i Ildom došla je iz Podgorice i oduševljena je učešćem i dijelom najmama u kom je učestvovala.

Dizajnerka Brana Čavić kolekcijom “Unska rapsodija” predstavljena je kroz koreografiju potrage za haljinom za kumstvo ali i čarobnim kreacijama potvrdila svoj status cijenjenog modnog imena.

Muzički dio koji je kroz scenario predstavljen kao dio zabave uz TV ekrane dvije drugarice i brakorazvodna parnica, iznijela je pjevačica Irma Sejranić.

Modni brendovi TFY, AMC, Nicolas, Elipsa predstavili su nove kolekcije.

Voditeljski dio pripao je Dijani Đorđević sa TV K::CN.

-Cijela koncepcija, posjećenost i medijsko intetesovanje, potvrdili su uspješnost ovakvog projekta na regionalnom nivou. Smatram da su naše poruke kroz modu, muziku i glumu, snažno uticale na publiku. Posvećeno smo radili i rezultat je tu. Mislim da sam još jednom nadmašila samu sebe – rekla je Jelena Govedarica.

Treba naglasiti da su u samom performansu “Žena u životu jednog muškarca” učestvovali članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” iz Prijedora.

-Ovakvi projekti zapravo su dokaz o pomeranju granica gledanja na modu. Drago mi je da sam bila akter ovog događaja zajedno sa autorkom – rekla je Jovana Jelovac Cavnić.

Di Krupsky je potvrdio svoje oduševljene od prošlog puta kada je učestvovao a Sara istakla zahvalnost na gostoprimstvu i pozivu.

-Poštujem rad Jelene Govedarice i došla sam da upotpunim koncept jer je ona neko ko nudi nešto inovativno i drugačije i ko je pomjerio granice mode – istakla je Brana Čavić.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com