visoka medicinska skolaRadenko Stijepić, direktor Visoke medicinske škole iz Prijedora, pojasnio je da je komisija, nadležna za licenciranje, konstatovala da je ova škola ispunila neophodne uslove i standarde za početak izvođenja prvog ciklusa studija zdravstvena njega, fizioterapija, radna terapija, sanitarno i medicinsko-laboratorijsko inžinjerstvo, u četvorogodišnjem trajanju.

Zahtjev za licenciranje i uvođenje novog studijskog programa, Ministarstvu prosvjete i kulture RS upućen je u decembru 2012. godine. Pozitivan odgovor su očekivali u Visokoj medicinskoj školi.

„Dobili smo rješenje, dozvolu za izvođenje nastave. Sad imamo četvorogodišnji studij s pet studijskih programa, od kojih je jedan radna terapija koju dosad nismo imali. To je šansa da ova visoka škola preraste u Fakultet zdravstvenih nauka,“ ocijenio je Stijepić.

Po njegovim riječima, uz solidan nastavni kadar, za Fakultet bi trebali imati više učionica i kabineta za izvođenje nastave.

Visoku medicinsku školu pohađa oko 1.000 studenata iz BiH i Srbije, koji, nakon završetka studija, lako dolaze do posla na cijelom području EU.

Kozarski vjesnik