forum za bezbjednost gradjana prijedorForum za bezbjednost građana Prijedora pokrenuo je inicijativu da se poveća broj potpisnika Protokola o zajedničkom djelovanju institucija u borbi protiv nasilja u porodici da bi se unaprijedio rad u ovoj oblasti.

“Potrebno je proširiti broj institucija koje treba da se uključe u postojeći tim, a prije svega na Odjeljenje za društvene djelatnosti gradske uprave, tužilaštvo, pravosuđe, bolnicu i aktive direktora osnovnih i srednjih škola”, saopštio je Forum za bezbjednost grada Prijedora.

Forum je predložio da se u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Prijedora organizuje sastanak na kojem bi trebalo da budu definisani način i dinamika uključivanja novih subjekata u postojeći protokol, kao i da se sagleda mogućnost da se o rezultatima rada iz ove oblasti informiše i Skupština grada.

“Centar za socijalni rad Prijedor smatra da treba pojačati rad nekih institucija, jer je zabilježen i slučaj bježanja lica koje je izvršilo nasilje sa odjeljenja neuropsihijatrije prijedorske bolnice, kao i određeni profesionalni propusti kada je riječ o medijskom izvještavanju o slučaju oca koji je silovao kćerku”, navodi se u saopštenju Foruma.

Forum za bezbjednost građana Prijedora broji oko 25 članova, odnosno različitih institucija, djeluje desetak godina i, pored ostalog, aktivno se bavi prevencijom i suzbijanjem nasilja u porodici i vršnjačkog nasilja.

Protokol o zajedničkom djelovanju institucija u borbi protiv nasilja u porodici ranije su potpisali Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i Centar javne bezbjednosti Prijedor.

SRNA
Foto – arhiva