Mladić Damir Ćordić (32) čije je tijelo pronađeno u utorak ujutru u blizini željezničke pruge nastradao je od udara voza, potvrdili su rezultati obdukcije, saznaje Srpskainfo.

Iako su Prijedorom kružila priče da postoji sumnja da je ovaj mladić ubijen, rezultati obdukcije su nedvosmisleno potvrdili da je riječ o željezničkoj nesreći.
Izvor uključen u istragu pojasnio je da inspektori sumnjaju da je mladić slušao muziku i da vjerovatno nije čuo da nailazi voz.

– U blizini mjesta nesreće prvo je pronađena njegova kapa, par metara dalje nađen je mobilni telefon, a potom i tijelo. Imao je slušalice u ušima – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Jak udarac

On je dodao da se na osnovu toga pretpostavljao da je slušalice držao u ušima i da nije čuo voz koji je naiša iz njega. Međutim, ne može se ni isključiti mogućnost da je riječ o samoubistvu.

– Ćordić se nije kretao prugom, već uz prugu. Zato kada ga je voz udario odbacio ga je u stranu. Koliko je to bio jak udarac, govori podatak i da je imao veliki broj preloma – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, voz ga je vjerovatno udario u večernjim satima, jer mašinovođa nije ništa primjetio.

Po pronalasku tijela obavljen je uviđaj, a dežurni tužilac je odmah naredio i da se obavi obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

– Pregledom tijela utvđreno je da postoji mnogo unutrašnjih lomova koji su nastali od udara voza. Mladiću su polomljena rebra, ruke, grudni koš, obje noge, a pored toga ima i druge teške povrede – istakao je naš izvor i dodao da su sve povrede standardne kod udara voza.

Nestanak

Podsjetimo, za Ćordićem se tragalo danima na području Prijedora. Njegov nestanak policiji je prijavljen u 29. marta, a zadnji put je viđen veče prije, oko 23 sata, kada je bio kod rodbine.

Tada su u potragu za njim uključila i policija, a prema prijava građana, on je zadnji put viđen u blizini željezničke pruge.

Potraga je u utorak završena kada je u kanalu pored pruge nađeno njegovo tijelo.

Ono što je kod građana probudilo sumnje da je možda riječ o ubistvu jeste i informacija da na tijelu nije bilo tragova krvi, već samo više modrica.

– Upravo zbog toga su neki posumnjali da je možda ubijen i da je tijelo bačeno tu. Osim toga, na tom mjestu gdje je pronađeno tijelo ranije su ga tražili, a tada nisu ništa primjetili – istakao je jedan od mještana Prijedora.

Ključevi

Članovi njegove porodice su ispričali da su našli i novčanik sa parama i dokumentima, ali da nisu pronašli ključeve od kuće.

Izvor iz Policijske uprave Prijedor ispričao nam je da su nakon pronalaska tijela obavili brojne provjere, kako bi utvrdili postoji li bilo kakvi elementi krivičnog djela ili nešto što bi upućivalo na ubistvo.

– Pregledan je njegov telefon, društvene mreže, kontaktirana rodbina i prijatelji. Provjeravali smo da li je bio u sukobu s nekim. Na osnovu svih tih provjera, kao i nalaza obdukcije utvrđeno je da ne postoji sumnja da je ubijen – pojasnio je naš izvor.

Porodica u inostranstvu

Prema pričama mještana Prijedora, Damira Ćordića su često viđali da šeta, ali je u većini slučajeva bio sam.

– Znam da mu majka i još rodbine živi u Americi, a da je on zadnjih godina bio u Prijedoru. Čula sam da će u petak biti sahranjen u Prijedoru – istakla je jedna od mještanki.

EuroBlic-srpskainfo.com

Vezane vijesti:

TRAGEDIJA U PRIJEDORU: PORED PRUGE PRONAĐENO TIJELO DAMIRA ĆORDIĆA – FOTO

PRIJEDOR: PORED ŽELJEZNIČKE PRUGE PRONAĐENO TIJELO – FOTO