Šefovi odborničkih Klubova u Skupštini grada Prijedora danas bi trebalo da odluče da li će u narednu srijedu biti održana sjednica Skupštine, a koja je odgođena prošle sedmice.

Srpskainfo saznaje da većina šefova odborničkih Klubova smatra da sjednica treba da bude održana 10. aprila, dok će DNS tražiti drugi datum.

Šef odborničkog Kluba SNSD, Dalibor Pavlović kaže da je sjednica prošle sedmice već jednom odgođena na zahtjev gradonačelnika i zbog molbe predsjednika Skupštine grada.

– Tada su se svi obavezali da će biti održana sjednica u narednih 15 dana. Činjenica je da po Poslovniku sjednica mora biti održana najmanje jednom mjesečno, a mi smo je odgodili već jednom. Možemo doći u situaciju da je ne održimo ni u aprilu ako se sjednica bude stalno odgađala – ističe Pavlović.

Navodi da ni Poslovnik ne obavezuje gradonačelnika da prisustvuje sjednici.

– On može da imenuje svoga predstavnika. Klub odbornika SNSD će danas podržati stav većine šefova odborničkih klubova i partija- rekao je Pavlović.

Šef odborničkog kluba DNS u Skupštini grada Prijedora, Goran Predojević, potvrdio nam je da će DNS tražiti da se sjednica ne zakazuje za narednu sedmicu.

– Razlog je što je gradonačelnik na službenom putu narednu sedmicu, i nama ne odgovara nijedan dan naredne sedmice, ali od 15. aprila nam odgovara svaki dan – objašnjava Predojević.

Predojević kaže da bezobzira na mogućnost kojom gradonačelnik može da imenuje svog zastupnika ukoliko ne može da prisustvuje sjednici, DNS želi da lično gradonačelnik prisustvuje.

– Tražimo da gradonačelnik bude tu zbog aktuelnog časa jer ima pitanja koja su upućene njemu, ali i zbog samog rada Skupštine želimo da on bude tu – kaže Predojević.

Inače, u utorak, 26. marta, na zahtjev gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, odgođena je sjednica koja je trebalo da bude održana sledeći dan. Tada je dogovoreno da će sjednica biti zakazana u narednih 15 dana. Međutim, odbornici smatraju da pomjeranjem datuma sjednice DNS kupuje na vremenu, jer je izgubio skupštinsku većinu.

Zadnja sjednica Skupštine grada Prijedor održana je 13. februara, dok u martu nije nijednom, iako Poslovnik propisuje da mora biti održana najmanje jednom mjesečno.

Podsjećamo, inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora, Seada Jakupovića (SDP BiH) prošle sedmice potpisalo je i predalo 20, od ukupno 31 odbornika u Skupštini grada Prijedora.

EuroBlic-srpskainfo.com