Članica Odreda izviđača „ Dr Mladen Stojanović“ Maša Drljača osvojila je nagradu za najljepši glas festivala „Svetosavski susreti – izviđači pjevaju“ koji je po 14.put održan u Beogradu.

Starješina Odreda Ernest Badnjević je potvrdio da je ovaj festival , kao najznačajnija aktivnost beogradskih izviđača, odnosno Odreda izviđača „Sveti Sava“ iz Beograda ove godine okupio oko 280 izviđača iz 17 odreda izviđača iz Srbije, BiH, Makedonije.

„ Ako se ima u vidu tako veliki broj učesnika i oko 70 različitih izvedenih pjesama u kategorijama: izviđačka pjesma, revijalna pjesma i autorska pjesma, ovaj uspjeh naše Maše smatramo izuzetnim“, izjavio je Badnjević.

Takmičarsku ekipu prijedorskog odreda izviđača činili su , pored izvođača Maše Drljače i kompozitor i prateći vokal Vanja Drljača,te Svetozar Kosalović prateći vokal i gitara, a predstavili su se sa dvije numere.

U kategoriji izviđačka pjesma izveli su pjesmu „Izviđačko prijateljstvo“ koja je i pobjednik prošlogodišnjih Svetosavskih susreta, a u kategoriji autorska pjesma izveli su pjesmu „Budi spreman“ koja je premijerno prvi put izvedena na Festivalu izviđačke pjesme Zenica 2018. u okviru projekta „Jednostavno šrijatelji“.

Inače, cilj ovog festivala izviđačke pjesme „ Svetosavski susreti“ je da se pruži prilika izviđačima da pjesmom predstave svoju sredinu, odred, tradiciju, svoje stvaralaštvo i unaprede ovu važnu oblast izviđačkog rada.

Članovi ekipe iz Prijedora iskoristili su dolazak u Beograd kako bi obišli nekoliko značajnijih lokacija u gradu kao što je hram Svetog Save, spomenik Karađorđu koji je izradio Sreten Stojanović, park na Slaviji, Skupštinu i kineski festival svjetla na Kalemegdanu.

Glas Srpske