Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović (SDP BiH) za Srpskainfo je izjavio da je nije znao da su odbornici danas predali inicijativu za njegovu smjenu.

-Ne znam šta da kažem, svoj posao sam obavljao korektno i savjesno, a odluke većine će se vjerovatno morati poštovati – kratko je poručio Jakupović.

Međutim, on nije bio iznenađen ovom informacijom, jer se već nekoliko dana spekuliše da će u Skupštini grada Prijedora biti formirana nova većina, bez DNS, koja će postaviti za predsjednika Skupštine odbornika iz SDA.

Sudeći po potpisima ispod inicijative za smjenu Jakupovića, novu većinu u Skupštini grada Prijedora činiće osam odbornika SNSD, tri iz SDA, dva iz PDP, jedan iz DF, četiri bivša odbornika iz DNS koja su osnovala samostalni Klub odbornika, jedan odbornik iz SDS i jedan samostalni odbornik.

To je 20 odbornika od ukupno 31 koliko ih ima u Skupštini grada Prijedora.

Na ovaj način DNS gubi većinu u Skupštini grada na Sani, nakon 15 godina.

Podsjećamo, lider DNS Marko Pavić, izabran je za prvog čovjeka Prijedora 2004. godine.

Osvojio je i naredni mandat za načelnika te bio prvi gradonačelnik Prijedora.

Nakon njega, na prošlim lokalnim izborima za gradonačelnika je izabran Milenko Đaković.

Koalicija sa SNSD bila je stabilna do prošlih ibora, a unazad par mjeseci nazire se kraj dugogodišnjeg političkog partnerstva, koji je ozvaničen današnjom inicijativom za smjenu predsjednika Skupštine grada.

EuroBlic-srpskainfo.com

Vezane vijesti:

PRIJEDOR: DVADESET ODBORNIKA PODNIJELO INICIJATIVU ZA SMJENU PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE GRADA SEADA JAKUPOVIĆA