Prije nekoliko dana, internet portal www.prijedordanas.com preuzeo je vijest sa portala „EuroBlica“ (www.srpskainfo.com) pod naslovom GRADSKA VLAST SE PREDOMISLILA: U OVOM PRIJEDORSKOM NASELJU BAŠTA PONOVO SPREMNA ZA SIJANJE – FOTO .

Na informacije iznesene u tekstu reagovao je Odsjek za komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Prijedora, a njihov Demant koji je uputio Milorad Vujmilović, v.d.šefa ovog Odsjeka, prenosimo vam u cjelosti.

“Povodom informacije da su se gradske vlasti predomislile u vezi bašta u naselju Pećani, a koje ste preuzeli od medijske kuće EuroBlic-srpska info i objavili 23.03.2019.godine, želimo da Vas obavijestimo da preuzeta informicija nije tačna.

Naime, javne zelene površine u naselju Pećani u blizini zgrada „H“ ove godine su konačno privedene namjeni.

U tom pravcu izdvojena su novčana sredstva i angažovano A.D.“Komunalne usluge“ iz Prijedora i izvršena je obrada zemljišta i zasijavanje trave.

Obzirom na navedeno uputili smo medijskoj kući EuroBlic-srpska info dopis sa pravim informacijama i očekujemo demant njihovog pisanja kako bi preduprijedili neželjene postupke i radnje građana i nepotrebno angažovanje Komunalne policije u cilju sprečavanja radnji na uređenju bašta i sankcionisanju pojedinaca.

Isto očekujemo i od Vašeg portala sa željom potpunog i istinitog informisanja građana.”

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – EuroBlic-srpskainfo.com