Proteklog vikenda na rasporedu su bile utakmice prvog kola polufinala plej off-a.

U subotu u Banjalučkom hramu sporta dvorani “Borik” Rudar je dočekao ekipu OSS-e iz Bijeljine i zabilježio prvu i jako bitnu pobjedu.

Gosti iz Bijeljine su došli sa velikim ambicijama što su i pokazali u toku meča,ali nisu imali sportske sreće u samoj završnici. U prvom paru na stazama su se našli Lalović (533) i Pejić (525),što je dovoljno govorilo o planovima OSS-e, ali nisu računali na impresivnu igru Bjelajca koji je sa 595 oborenih čunjeva donio prvi poen i prednost od 70 čunjeva protiv Pejića, te je ispostavilo se ponio epitet najboljeg igrača meča. Na drugoj strani Lalović je iskusnijom igrom od mladog pulena Rudara, Mandića (512) došao do meč poena i smanjio ukupan čunjski zaostatak.

Poslije prvog para bilo je 1:1 i 49 čunjeva prednosti za Rudar. Udrugom paru se takođe nastavilo sa podjelom bodova. Bijelić (581) je odigrao jako dobru utakmicu i osvojio drugi bod za svoju ekipu protiv Predojevića (564) koji je pružio dobar otpor, ali nije uspio okrenuti rezultat u svoju korist. Na drugoj strani Babić (529) je bio mirnije ruke od Koprivice (512) te je sa 3:1 u setovima upisao drugi poen za 2:2 i sačuvao prednost od 49 čunjeva.

U zadnjem i odlučujućem paru se nastavila neizvjesna borba,ali su gosti vratili sav zaostatak i na trenutke došli u vođstvo. Sekulić (562) je odigrao još jedan dobar meč, tako da Stijepić (494) nije imao adekvatan odgovor na takvu utakmicu bukvalno do 119 hica, gdje je napravio pravi podvig oborivši devetku kad je bila najpotrebnija i sa ubačajem u pune donio tri velika boda Rudaru pred uzvratnu utakmicu.

Na drugoj strani Miljatović (565) je odigrao kako se od njega i očekivalo ,pa je sa 3:1 u setovima slavio protiv iskusnog Šoškića (539). Utakmica je završena rezultatom 5:3.

Hercegovac je u prvom kolu bio domaćin ekipi Lijevča. S obzirom da su bili favoriti u ovom meču, ušli su potpuno opušteno što ih je koštalo neizvjesnosti do samog kraja. Gosti su u prvom paru došli do egala ,što je bio uspijeh s obzirom da igraju sa prvoplasiranom ekipom iz ligaškog dijela. Šinik (565) je odigrao jako dobro pa je doveo svoju ekipu do prvog boda protiv kombinacije Samardžić B./ Fimić (518) i pozamašne čunjske prednosti, ali nije imao podršku saigrača Šavije (526) koji je sa 3:1 izgubio od Gojkovića (566), tako da je u prvom paru rezultgat bio skoro pa izjednačen 1:1 uz malu prednost gostiju od 7 čunjeva. Drugi par je donio lošu igru i jednih i drugih ,pa su Parežanin (517) i Spasojević na drugoj strani došli do bodova za svoje ekipe. Poslije drugog para gosti su imali malu prednost od 12 čunjeva i 2:2. Da preuzmu inicijativu na sebe i pokažu zašto su u ovom trenutku najbolja ekipa u Republici Srpskoj, pristali su Ivanović (550) i Vojnović (558) koji su jako dobrom i ujednačenom igrom otklonili sve nedoumice,te su upisali bitne pobjede protiv Mirjanića (500) i Balabana (519) za konačnih 6.2.

Kuglaški savez RS