Ove srijede u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“ u Trnopolju održano je predavanje za roditelje na temu „Zloupotreba društvenih mreža“ koje je vodio Aleksandar Miladinović, inspektor i predavač sa Policijske akademije u Banjaluci.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Briga o djeci – zajednička obaveza i odgovornost“ a prisustvovali su mu članovi Savjeta roditelja i nastavnici škole.

Ovom prilikom su prisutni imali priliku da se bolje upoznaju i informišu o opasnostima kojima su izložena djeca prilikom aktivnosti na društvenim mrežama.

-Ovakva predavanja smatramo izuzetno korisnim za odrasle, jer živimo u vremenu u kojem djeca, sa jedne strane „prednjače“ u odnosu na svoje roditelje, u smislu boljeg poznavanja i snalaženja na društvenim mrežama, a sa druge strane, ipak su odrasli ti koji bolje poznaju život i eventulane probleme i neprijatnosti koje mogu zadesiti naše najmlađe. Iz tog razloga, ako roditelji budu edukovani u vezi sa korištenjem interneta i opasnostima koje vrebaju sa društevih mreža, moći će blagovremeno i ispravno odreagovati i zaštititi svoje dijete – rekla je Maja Bjeljac, direktorka škole.

Ona je dodala da je ovo samo jedno u nizu planiranih predavanja za roditelje učenik.

OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje takođe planira nastavak dosadašnje dobre saradnje sa svim partnerima uključenim u pomenuti projekat.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OŠ „Ćirilo i Metodije“