Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 12.03.2019. godine u Kozarskoj Dubici izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „VW Golf“ u kojem su se nalazila tri lica.

Tom prilikom kod lica M.R. (1999) iz Prijedora, pronašli su i oduzeli tri pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 6,90 grama i jedno pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ ukupne bruto mase 2,0 grama.

U odvojenim aktivnostima, dana 14.03.2019. godine, policijski službenici su prilikom kontrole putničkog automobila marke „Fiat“ od lica M.U. (1993) i R.N. (1973) oba iz Kozarske Dubice, oduzeli dva pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 26,1 grama a koju su lica prilikom kontrole odbacila.

Oduzeta opojna droga deponovana je u depozit Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica M.R., M.U. i R.N.

Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor