Na adresu internet portala www.prijedordanas.com stiglo je saopštenje članova Srpske demokratske stranke Prijedor, odnosno članova Komisije koja je zadužena za unutarstranačke izbore a koja je izabrana na vanrednoj skupštini SDS-a Prijedor sredinom januara ove godine.

Na ovoj sjednici smijenjen je Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora stranke i imenova Komisija koja će provesti izbore.

Saopštenje vam prenosimo u cjelosti.

Poštovani građani i članovi Srpske Demokratske Stranke Grada Prijedora,

Ovim putem želimo da demantujemo sva sinoćna događanja kojim su ugledni članovi Srpske Demokratske Stranke nazvani vandalima.

Na sastanku koji je održan 14.03.2019. u prostorijama stranke nije došlo do fizičkog nasrtanja „vandala“ kako je to navedeno na zvaničnoj Facebook stranici SDS Prijedor. Ljudi koji su prozvani su dugogodišnji, iskreni članovi stranke, i na njih je nasrnuo bivši predsjednik GO PD SDS Milan Tubin, gurajući ih i nazivajući pogrdnim imenima. Ali udaraca nije bilo! Bilo je komešanja što je i policija konstatovala svojim zapisnikom jer nisu podnesene prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira.

Milan Tubin pokušava po svaku cijenu da se što duže održi u prostorijama stranke koje je uzurpirao kao lično vlasništvo i ne dozvoljavajući da se koriste za sastanke kako kluba odbornika tako ni izabranoj komisiji koja treba da održi unutarstranačke izbore.

Naime, ovakvo ponašanja narodnog poslanika – bivšeg predsjednika GO SDS je razlog njegova smjena na vanrednoj skupštini u skladu sa statutom stranke.

Vanredna skupština je osnovala komisiju od 29 članova. Svi članovi komisije koji su izabrani da sprovedu unutar stranačke izbore su ili osnivači Srpske demokratske stranke ili uvaženi članovi koji su preko petnaest godina članovi stranke.

Razlog smjene trenutnog rukovodstva stranke je izrazito slab izborni rezultat kako na izborima mjesnih savjeta tako i lokalnih izbora. Kao glavni krivac za loš izborni rezultat je bivši predsjednik GO Milan Tubin.

Istinskim članovima stranke je interes da se stranka oporavi, konsoliduje i pripremi za naredne izbore u svrhu poboljšanja izbornog rezultata u Gradu Prijedoru.

Ovo su posljednji vapaji jednog očajnika!

U Prijedoru, 15.03.2019. godine

Članovi komisije koja je zadužena za unutarstranačke izbore