Obilaskom završnih radova na rekonstrukciji lokalnog puta Grabovac-Petrovo u Prijedoru predstavnici gradske vlasti najavili su danas početak sezone intenzivinije rekonstrukcije i izgradnje puteva na području grada.

“Put je dugačak 1.176 metara, cijena investicije je oko 76.000 KM. Ovaj put je u namjenu svim stanovnicima koji će ga koristiti, a ovo je jedan od najnaseljenijih dijelova na području Petrova”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković novinarima nakon obilaska radova.

On je najavio da slijede poslovi rekonstrukcije i makadamskih i asfaltnih puteva, a potom i izgradnje asfaltnih puteva.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović rekao je da je u ovom dijelu Ćele/Petrova najviše ljudi koji i žive u svojim kućama, a najmanje onih kojima su kuće tu, a žive u inostranstvu, te je tim više ovaj put bio potreban.

“Izvođač radova `Prijedorputevi` kvalitetno je radio i građani su zadovoljni. Sredstva za ovo su obezbijeđena još polovinom 2017.godine kreditnim zaduženjem i danas se to konačno završava presvlačenjem drugog sloja asfalta i naredna dva dana biće postavljene bankine”, naveo je Jakupović.

On je najavio da će ograničenje tereta na ovoj dionici biti deset tona i da će biti postavljena odgovarajuća signalizacija, te pozvao mještane da prijave onog ko ne bude poštovao to ograničenje, a sve u cilju da se zaštiti put.

“Ovdje živi mješovito stanovništvo, Srbi i Bošnjaci, i nije bilo nikada nikakvih problema što i danas želim da potenciram. Nedaleko se svake godine održava proslava Hidžretske nove godine i grad podržava i tu manifestaciju. Mi smo kandidovali i taj put od 200 metara, ali se nije mogao zbog određenih procedura završiti. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti na zadovoljstvo mještana”, dodao je Jakupović.

Mještani zaseoka Grabovac Mirko Ratković i Fadil Softić zahvalili su se gradskim vlastima i rekli da će obnovljeni put umnogome olakšati život mještanima.

“Ovo nam puno znači i ovo je izuzetan projekat za nas ovdje te bih naglasio da smo ovaj projekat uradili zajedničkim snagama”, naglasili su mještani očekujući nove projekte.

www.prijedorgrad.org