Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, 12.03.2019. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva „Ugovor“, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala D.I. (1950) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i R.M. (1982) iz Novog Grada za krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Osumjičeno lice D.I. se tereti da je u jednom osiguravajućem društvu u Novom Gradu neovlašteno obavljao poslove preuzimača rizika u osiguranju te je prilikom sačinjavanja ugovora o prijemu robe na komisionu prodaju, u više slučajeva krivotvorio potpise kupaca čime je počinio navedena krivična djela.

Osumnjičeno lice R.M. se tereti da je kao posrednik u jednom osiguravajućem društvu u Novom Gradu falsifikovalo potpise korisnika osiguranja čime je opisanom radnjom počinilo navedeno krivično djelo.

U dosadašnjim aktivnostima akcije „Ugovor“ Policijska uprava Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijela je četiri izvještaja protiv četiri lica.

PU Prijedor
Foto – ilustracija