Fubaleri Rudar-Prijedora ostvarili su pobjedu od 3:0 nad Podrinjem iz Janje na startu proljećnog dijela Prve lige RS.

Prijedorčani su slavili uahvaljujući efikasnom drugom poluvremenu kada su postignuti svi golovi.

Iako rezultat to ne govori, gosti su bili ravnopravan protivnik cijeli meč a sigurno će žaliti za svojim odličnim prilikama.

Podrinje je imalo prvu šansu ali je odličan udarac glavom Vujića sjajnom paradom “skinuo” Hamzabegović.

Uslijedile su prilike Davidovića i Dizdarića ali su obojica iz gotovo identične situacije iskosa sa desne strane sa 12-13 metara promašili okvir gola.

Najbolju priliku za zeleno-crne u prvom dijelu imao je Kovačević ali je Arnautović bio odličan na golu.

Drugi dio meča počeo je prilikom za goste.

Loše vraćanje Marića presjekao je Vujić ali iskosa nije uspio poslati loptu u mrežu pored golmana i odbrane domaćih.

Kazna je stigla u 53.minuti.

Gavranović je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla do Mrkića na drugoj strani, proigrava Pekiju po lijevoj strani koji po zemlji vraća loptu na peterac gdje je Ramić samo postavio nogu kako treba i savladao nemoćnog Avramovića za vođstvo Prijedorčana.

Podrinje je potom imalo loptu više u svojim nogama pa je trener Žerić reagovao izmjenama a jedan od “rezervista” se maksimalno odužio na povjerenju.

Igrala se 75.minuta kada je Dizdarić uradio veći dio posla.

“Vukao” je po desnoj strani, prevario nekoliko igrača i centrirao u sredinu gdje je Danilo Marmat, koji je ušao u igru par minuta ranije, prihvatio loptu i poslao je sa 14-15 metara u donji desni ugao za 2:0.

Tri minuta kasnije Ramić je glavom prebacio jednu loptu, a Marmat je sa gotovo iste pozicije poslao neodbranjiv volej za konačnih 3:0.

Zanimljivo, iako se igralo čvrsto i muški, nije bilo oštrih startova pa sudija Drinić nijednom nije vadio kartone iz džepa.

Ovim trijumfom, Rudar-Prijedor je gotovo obezbjedio plasman u Ligu za prvaka ali to će morati i matematički potvrditi u narednim utakmicama.

Rudar-Prijedor: Podrinje 3:0 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 300
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Strijelci: Ramić u 53., Marmat u 75. i 78. minuti

Rudar-Prijedor
Hamzabegović, Lezić, Pekija, Marić, Kukavica, Dizdarić(Dragić), Gavranović, Kovačević(Sajak), Mrkić(Marmat), Ramić, Davidović

Podrinje
Avramović, Mandić, Zekić(Purić), Klasanović, Došlo, Đokić, Vujić, Arnautović(Mulamustafić), Rakić, Guzijan, Musić(Hadžić)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com