OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U PRIJEDORU
Ul. Akademika Jovana Raškovića br. 6
79 102 Prijedor

JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta u Okružnom privrednom sudu u Prijedoru
1. Opis radnog mjesta
1.1. Sudijski pripravnik/volonter – 2 (dva) izvršioca
Za navedeno radno mjesto se zaključuje ugovor o stručnom osposobljavanju radi obavljanja pripravničkog staža za period najduže do dvije godine.
Opis poslova: sudijski pripravnik/volonter obavlja pripravničku praksu u sudu prema programu osposobljavanja pripravnika i pod nadzorom predsjednika ili sekretara suda; prisustvuje edukaciji koja se odvija u skladu sa programom početne obuke, koju utvrđuje Centar za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske; vodi dnevnik rada u koji svakodnevno unosi podatke o poslovima i referatu na kojem je radio; izrađuje nacrte rješenja i drugih odluka u sudskim postupcima pod nadzorom sudije; obavlja i druge poslove po naredbi predsjednika i sekretara suda.
2. Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos
2.1. Opšti uslovi koje kandidat mora ispunjavati:
– da je državljanin RS ili BiH,
– da je stariji od 18 godina,
– da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
– da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za rad u državnim institucijama.
2.2. Posebni uslovi koje kandidat mora ispunjavati:
– VII stepen stručne spreme, diplomirani pravnik.
3. Potrebni dokumenti
Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni da dostave dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova za prijem u radni odnos, i to fotokopije sljedećih dokumenata:
– lične karte ili pasoša,
– diplome o završenoj stručnoj spremi.

Ispunjenost drugih uslova navedenih u konkursu, kandidati dokazuju izjavom koja je sastavni dio prijave na konkurs.
Izabrani kandidat dužan je da, u roku od 7 dana od objavljivanja rezultata konkursa na oglasnoj tabli suda, dostavi originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata: uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti i diplome o traženoj stručnoj spremi.
Za izabranog kandidata, sud će, po službenoj dužnosti, pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti.
4. Prijava na konkurs
Prijavu na konkurs kandidati mogu preuzeti lično na pisarnici Okružnog privrednog suda u Prijedoru ili na internet stranici Okružnog privrednog suda u Prijedoru https://okprivsud-prijedor.pravosudje.ba/.
5. Rok i način podnošenja prijave na konkurs
Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i obaveznom naznakom “ZA KONKURS” se mogu dostaviti lično na pisarnicu Okružnog privrednog suda u Prijedoru ili putem pošte, na adresu suda.
Rok za dostavljanje prijave je 15 (petnaest dana) od dana objavljivanja javnog konkursa u dnevnim novinama “Glas Srpske”.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Prije donošenja odluke o izboru, sa kandidatima koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove iz konkursa, obaviće se intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni poštom ili telefonom.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija