Prijedorska policija privela je i ispitala dva lica iz ovog grada, za koje postoji osnova sumnje da su 4. marta u mjestu Vragolovo, prilikom spaljivanja korova i niskog rastinja izazvali požar, koji se zatim nekontrolisano proširio na dva domaćinstva u mjestu Јutrogošta.

Tom prilikom vatra je zahvatila dio krovne konstrukcije jedne porodične kuće i pet pomoćnih objekata koji su u potpunosti izgorjeli.

Brzom reakcijom vatrogasaca požar je lokalizovan, a povrijeđenih lica nije bilo. Osumnjičenim prijeti novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

– Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica B.M. I G.M. biće podnesen izvještaj za krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti”. Ovim putem PU Prijedor apeluje na sve građane da prilikom proljećnog uređenja svojih imanja, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, i kada to vremenski uslovi dozvoljavaju, na površinama koje mogu kontrolisati – naglasila je Vesna Pačariz, porparolka Policijske uprave Prijedor.

RTRS