Predsjednik Upravnog odbora Rudar-Prijedora, Radomir Dukić, podnio je ostavku na ovu funkciju.

Za mnoge Prijedorčane ova informacija je iznenađenje s obzirom na sve ono što su zeleno-crni uradili od proteklog ljeta kada je Dukić postao prvi čovjek kluba.

Međutim, stvari izgleda baš nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled.

-Ostavku sam podnio prije dvadesetak dana i to nije nikakva tajna. Za proteklih sedam mjeseci radio sam ono što sam najbolje znao i ono što sam smatrao da nosi dobrobit Rudar-Prijedoru. Vratili smo dio duga iz prethodnog perioda, uložili u infrastrukturu, podmladili prvi tim, koji danas, uz par izuzetaka čine igrači sa prijedorske regije, maksimalno smo podržali domaćeg trenera, povećali broj djece u Omladinskom pogonu. Mislim da uzdignuta čela i čistog obraza mogu pogledati na protekli period u kojem sam bio predsjednik UO – rekao nam je Dukić.

Iako nije želio detaljno da govori o razlozima ostavke, Dukić je rekao da su u pitanju privatne i poslovne obaveze.

Međutim, nije tajna da su međuljudski odnosi u klubu bili narušeni u posljednje vrijeme, pogotovo na relaciji predsjednik-direktor(Boro Obradović)-sekretar(Veljko Janjetović).

Takođe, iako je bilo očekivano da se teren sa umjetnom travom koji će Prijedor dobiti od Fudbalskog saveza BiH postavi na pomoćni teren Gradskog stadiona, to se po svemu neće dogoditi.

O ostavci Dukića su obaviješteni sponzori kluba, ArcelorMittal Prijedor, RŽR Ljubija i Gradska uprava Prijedor, ali još nije bilo reakcija.

Prema nezvaničnim informacijama, svoj odlazak iz uprave “rudara sa Sane” najavio je još jedan član iako još uvijek zvanično nije podnio ostavku.

Kako saznajemo, račun kluba je blokiran, na naplatu su došle neke obaveze od ranije.

Zanimljivo, na posljednjoj sjednici kluba u junu prošle godine, ostavku je podnio i predsjednik tog tijela Ognjen Hrnjak tako da se može reći da je Rudar-Prijedor u svojevrsnoj krizi rukovodstva.

Samo po sebi nameće se pitanje ko u ovom trenutku vodi Rudar-Prijedor i kako će se trenutna dešavanja u klubu “odraziti” na ekipu koja se nalazi u finišu priprema pred nastavak sezone u Prvoj ligi RS?

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com