Problemi u prijedorskom SDS-u i dalje traju! Dok dosadašnji predsjednik Gradskog odbora stranke Milan Tubin ističe da i dalje obavlja tu funkciju, nezadovoljni članovi, kao i potpredsjednik SDS-a Drago Bundalo poručuju da je on sa te funkcije smijenjen na Skupštini održanoj u januaru. Vukotu Govedaricu više puta su pozivali na razgovor do kojeg nije došlo. Postavlja se pitanje – ko upravlja prijedorskim SDS-om?

Tubin poručuje da je i dalje predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SDS-a. Odluka o njegovoj smjeni, kako kaže, donesena je na nestatutarnoj i nelegalnoj skupštini. On je dodao da unutar prijedorskog SDS-a ne postoje struje, a situacija u stranci, poručuje, nije problematična.

– Situacija nije ni blizu dramatična kao što pokušava da se predstavi. Mi funkcionišemo i radimo normalno – rekao je Tubin.

Međutim, nezadovoljni članovi prijedorskog SDS-a tvrde da nije baš tako. Ističu da je stanje u GO SDS-a katastrofalno, i to, kako kažu, vide svi osim Tubina.

– 80 odsto članstva stranke, a i građana, ne podržava politiku koju je vodio Vukota Govedarica, koju i sad vodi, i gdje hoće od gubitnika da napravi pobjednike – smatra Sveto Kremenović član GO SDS-a Prijedor.

Prijedorskim SDS-om ne upravlja Milan Tubin, već tijelo koje je imenovano na Skupštini u januaru, poručuje Kremenović.

– Trideset ljudi iz svih regija i svih dijelova grada je izabrano da rukovodi Gradskim odborom i da provede unutarstranačke izbore. Јa ne govorim u svoje ime, nego ono za šta je većina ljudi. To je valjda demokratski – dodao je Kremenović.

Goran Praštalo, član GO SDS Prijedor, naveo je da je očigledno da se predsjednik stranke Vukota Govedarica oglušava na njihove zahtjeve.

– Govedarica uopšte neće da se sretne sa nama. Sve stranke su do sada obavili konsultacije, a mi još nismo ni počeli. Mi nemamo ništa, ni jednog mjesnog odbora – dodao je Praštalo.

Zaključci sa Skupštine prijedorskog SDS-a su u potpunosti legalni i legitimni, i predsjednik stranke treba da ih prihvati, ističe potpredsjednik SDS-a iz izgorne jedinice 1, Drago Bundalo.

– Međutim, kod nas stanje u SDS-u, očito da predsjednik i generalni sekretar imaju svoje miljenike, a to su oni što su ušli prije mjesec do 45 dana u stranku, za razliku od starih članova – istakao je Bundalo.

Vukota Govedarica prošle sedmice trebao je da se sastane sa članovima prijedorskog SDS-a. Sastanak je, međutim, otkazan. Stav Vukote Govedarice o ovoj temi nismo uspjeli da saznamo, jer lider SDS-a nije odgovarao na naše pozive.

RTRS