U organizaciji Društva za uzgoj i zaštitu životinja “Golub” Prijedor u holu Pozorišta Prijedor otvorena je trodnevna izložba dječijih radova pod nazivom „Učenici na krilima goluba“.

Radi se o likovnim radovima učenika prijedorskih Osnovnih škola “Jovan Cvijić” Brezičani, “Branko Ćopić”, “Petar Kočić”, “Desanka Maksimović” i “Dositej Obradović”.

-Predstavljeno je više stotina radova koje su učenici naslikali nakon jesenje izložbe sitnih životinja koju je organizovalo Društvo za uzgoj i zaštitu životinja “Golub” – rekao je sekretar Društva Branko Stojanović.

On je dodao da je ovo druga ovakva humanitarna izložba u kojoj učestvuju prijedorski osnovci.

-Izložba je humanitarnog karaktera zahvaljujući djeci i njihovim radovima, a cjelokupan ostvareni prihod ide za mladog Zorana Kesića, dječaka koji boluje od rijetke autoimune bolesti Gilen Bareovog sindroma – istakao je Stojanović.

Najbolji rad iz svake škole je nagrađen diplomom i članskom kartom Društva “Golub” a nacrtali sui h Ivana Blanuša(OŠ “Petar Kočić”), Sofija Kukić(OŠ “Dositej Obradović”), Ognjen Vukota “OŠ “Jovan Cvijić”), Ina Vujić(OŠ “Branko Ćopić”) i Nikolija Lukač(OŠ “Desanka Maksimović”).

Izložbu je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

-Ovo je lijep način da se javno prikaže humanost naše omladine budući da se prikupljaju sredstva za bolesnog drugara – rekao je Đaković.

Izložba u holu Pozorišta Prijedor može se pogledati do 27.februara u vremenu od 9:00 do 17:00 časova, a ujedno svi koji to žele mogu učlestvovati u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za liječenje bolesnog dječaka.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com