U Prijedoru se dodatno zatežu odnosi na relaciji SNSD – DNS!

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Saša Bursać ističe da je “nefunkcionisanje” počelo pola godine prije parlamentarnih izbora. Glavni problem u funkcionisanju vlasti i Gradske skupštine za prijedorski SNSD je nepostojanje ugovora o održavanju i asfaltiranju puteva koji Gradska uprava nije bila, kako kažu,sposobna da realizuje.

Vlada Republike Srpske još prošle godine Prijedoru je odobrila milion i po maraka, za pomoć u sanaciji putne infrastrukture. Tražena je, kako kažu u SNSD–u, i saglasnost gradonačelnika Prijedora, Milenka Đakovića,koji je obećao podršku ovom projektu.

Poučeni lošim iskustvima iz prethodnog perioda, iz SNSD-a su tražili da učestvuje u određivanju putnih pravaca, ali amandmani predloženi od njihovog odborničkog kluba u Gradskoj skupštini, iako prihvaćeni, nikada nisu realizovani, ističe Saša Bursać.

– Јoš uvijek imate sela u koja se praktično ne može doći i mi upravo zbog toga želimo da pojedine institucije i pojedini dijelovi grada, veliki broj stanovništva ne bude talac samovolje jednog, dva i tri čovjeka – rekao je Bursać.

U SNSD-u kažu, problem leži između izvođača radova, odnosno preduzeća Niskogradnja Marjanović i Prijedorputeva koji su obećali da će projekat ispoštovati i neće se jedan drugom miješati u tender i LOT–ove, što je u proteklom periodu, pa sve do danas, bio najveći problem.

Dok novac čeka, izvođači radova obaraju tendere jedan drugom, a grad je praktično već dvije godine bez ozbiljne sanacije puteva.

– Bilo je sporno što je DNS lobirao za neke druge stvari, to je kap koja je prelila čašu – smatra Bursać.

Da putevi nisu održavani,kažu i mještani naselja Gornji Garevci. U ovakvim uslovima 300 domaćinstava svakodnevno teško funkcioniše.

– Sada je u ovom da kažemo malo sušnijem periodu stanje na putu zadovoljavajuće, ali čim prva kiša pada to se vraća na katastrofalno stanje – istakao je Bojan Crnogorac, Gornji Garevci Prijedor.

Zašto je loša putna infrastruktura u nekim dijelovima grada nismo uspjeli da saznamo. Iz kabineta je saopšteno da će gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavu u vezi sa ovom problematiokom dati sutra.

Krajnje je licemjerno tvrde prijedorski socijaldemokrati da sitni infrastrukturni radovi u javnosti odjeknu kao vijest dana, što se u proteklom periodu i dešavalo u Prijedoru.

RTRS