U periodu od 30.01. do 02.02.2019. godine u Sloveniji u Ljubljani održan je 30. Međunarodni sajam turizma – „Alpe – Adria“.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela učešće i na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske predstavila ponudu i potencijale grada Prijedora.

Turističku ponudu gradova, nacionalnih parkova, zimskog, zdravstvenog, banjskog, avanturističkog, kulturnog turizma, kao i tradicionalne gastro proizvode iz Republike Srpske, pored republičke turističke organizacije i turističke organizacije grada Prijedora, na sajmu su predstavile i ostale turističke organizacije iz Republike Srpske.

Tokom svih dana trajanja sajma zabilježena je velika posjećenost štandu Republike Srpske.

Turistička organizacija grada Prijedora na sajmu se predstavila sa brošurama “Turistički vodič grada Prijedora”, “Turistički vodič NP Kozara”, „Aktivan odmor i rekreacija“, ponudom planinskog vodiča, te ostalim flajerima i lecima.

Imajući u vidu značajan broj gostiju koji u Republiku Srpsku i Potkozarje dolazi iz Slovenije, promocija na ovom sajmu od velikog je značaja za povećanje broja turističkih kretanja.

Turistička organizacija grada Prijedora