kk prijedor-pukla tablaKošarkaši „Prijedora“ dočekali su večeras ekipu „Mladosti“ iz Mrkonjić Grada u meču četvrtfinala Kupa Republike Srpske.

Trebao je to biti još jedan košarkaški „praznik“ jer su gosti, poslije „Igokeee“ sigurno najbolja ekipa u RS.

Kažemo „trebao“, jer je susret trajao kraće od jedne četvrtine.

Naime, na isteku 9. minuta prvog perioda, jedan od gostujućih igrača se prilikom zakucavanja „objesio“ o obruč koji nije „izdržao“, tabla je pukla, i tu je večerašnjem meču bio kraj.

Inače, do trenutka prekida, domaći igrači su igrali dobro protiv favorizovanog gosta koji je u Prijedor došao sa oslabljenim sastavom, bez nekoliko prvotimaca, što ne umanjuje sve ono što su izabranici Danila Palalića pokazali večeras.

Prema pravilima, utakmica je trebala biti nastavljena nakon zamjene table ili u roku od 24 časa. Pošto dvorana „Mladost“ nije mogla obezbjediti novu tablu, u dogovoru sa zvaničnim licima, utakmica je registrovana rezultatom 19:22, koji je bio aktuelan u momentu prekida.

-Žao mi je što moji momci nisu imali punih 40 minuta da se pokažu u pravom svjetlu protiv renomiranog protivnika. „Mladost“ je bila favorit i prije meča, a s obzirom da nije bilo uslova da se meč nastavi večeras a ni sutra, gosti su prošli u polufinale Kupa RS. Mi se već okrećemo nedjelji i gostovanju u Gacku, gdje se nadamo novoj pobjedi, kojom bi potvrdili trijumf protiv banjalučkog „Borca“ – rekao je Danilo Palalić, trener KK „Prijedor“.

Tekst – Aleksandar Drakulić/Nenad Đerić – www.prijedordanas.com
Foto – KK „Prijedor“