Nedavno su u lokalnom preduzeću “Nova Ivančica” iz Kozarca dodijeljenje potvrde o završenoj obuci za izradu gornjih dijelova obuće.

Obuka za izradu gornjih dijelova obuće je jedna od neformalnih obuka predviđene projektom “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta” koji finasira Međunarodna organizacija rada a implementira Agencija “PREDA-PD”.

Program neformalnog osposobljavanja trajao je 2 mjeseca a pravo na prijavu su imale sva nezaposlena lica sa evidencije ZZZRS – filijala Prijedor.

U pogonima Nove Ivančice trenutno je zaposleno 180 radnika, što ovo preduzeće čini jednim od najuspješnijih sa teritorije grada Prijedora. Ovom prilikom, direktor preduzeća, g-din Ognjen Bačić je rekao kako je svaka saradnja sa lokalnom razvojnom agencijom od značaja za preduzeće a pogotovo kad je u pitanju ovakav vid saradnje, na osnovu koje su stvorena nova radna mjesta. Kroz obuku je zaposleno 8 novih radnica, i od velike koristi je što su kroz projekat obezbjeđeni troškovi obuke kao i “prva plata” novozaposlenih radnica, istakao je Bačić.

PREDA-PD