dan ljudskih prava-okrugli stoU okviru projekta PRO-budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ organizacija CRS u srijedu je u saradnji sa gradom Prijedorom i opštinom Sanski Most organizovala u Prijedoru okrugli sto na temu „Socijalna integracija povratnika i povratnica u grad Prijedor i opštinu Sanski Most“, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Cilj održavanja ovog okruglog stola je bio da se kroz interaktivno djelovanje svih učesnika identifikuju i prezentuju slučajevi prakse povratnika u ove dvije lokalne zajednice te iznesu preporuke za aktivnosti koje će doprinijeti njihovoj integraciji.

Na ovom skupu su pored predstavnika lokalnih vlasti ove dvije lokalne zajednice učestvovali i predstavnici nevladinih organizacija koja se bave problematikom povratnika.

Inače, svrha četvorogodišnjeg projekta PRO –Budućnost je da se ponovo izgradi povjerenje i pouzdanost među građanima svih etničkih grupa na čitavoj teritoriji BiH koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.