Mještani Donjih Garevaca kod Prijedora ponovo su se obratili portalu Srpskainfo kako bi ukazali na loš put u ovom mjestu i apelovali na nadležne da ga naspu.

Ističu da se put osušio od vode i blata te da su posljednje dane proveli u iščekivanju da li će lokalna vlast poslati kamione sa pjeskom u njihov kraj.

– Razočarani smo još više, jer nadležni neće da iskoriste šansu i naspu nam put sada kada to vrijeme dozvoljava- kaže jedan stariji mještanin.

Budući da niko od predstavnika lokalne vlasti nije reagovao zbog puta koji je pun rupa, mještani su se sami organizovali prošli vikend i pokušali da ga poboljšaju te sebi olakšaju život.

– Organizovali smo akciju i lopatama i traktorskim grnom malo ravnali, tek toliko da se samo može proći- ispričao nam je drugi mještanin.

Dodaje da ih je sramota što je ovako loš put upravo u njihovom naselju.

– Pitamo se kako nadležne u gradskoj upravi nije sramota da ove slike puta idu u javnost- ističe on.

Navodi da mještani planiraju da traže sastanak sa vršiocem dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, Zlatkom Ritanom.

Priču o stanju puta u Donjim Garevcima, koji je na samo tri kilometra od centra Prijedora, objavili smo prošle sedmice. Ovaj put pored pruge dug je četiri kilometra, a nasipan je u januaru 2018. godine. Iz Gradske uprave poručili su da će nasuti ovaj put u Donjim Garevcima kada bude ljepše vrijeme i put se osuši. Pojasnili su i da grad Prijedor nema izabranog izvođača radova za održavanje puteva jer se dva izvođača spore oko dobijanja tendera više od godinu dana.

U međuvremenu, slike katastrofalnih puteva i ulica u gradu na Sani pristižu iz brojnih mjesta.

Na loše stanje ulica u Aerodromskom naselju, ukazala je i na sjednici Skupštine grada odbornica SDS, Sanja Rađenović.

-Mještani Ulice Miška Kranjeca zamolili su da postavim pitanje kada će biti sanirana njihova ulica. Iz Odjeljenja za saobraćaj su odgovorili da je u toku period zimskog održavanja puteva i da se izvode samo neophodne sanacije puteva prvog prioriteta, odnosno lokalni putevi i putevi kojima saobraćaju autobuske linije, kada to dozvole vremenske prilike. Naveli su da je Ulica Miška Kranjeca saobraćajnica trećeg prioriteta i da se njena sanacija može očekivati tek u ljetnom periodu 2019. godine- kaže Rađenović.

Dodaje da je stanje puteva očajno u svim novim naseljima koja su naselile raseljene osobe kao što su Vrbice i Glavica.

Na loše puteve upozoravaju i u užem centru grada. Pojedini građani kažu da se ulicom od Stadiona prema zgradi Poreske uprave više ne može ni hodati ni voziti, a naročito za vrijeme padavina kada se ulica pretvori u jezero.

Koliko su ljudi očajni zbog loših puteva najbolje opisuju mještani Donjih Garevaca.

-Propali smo totalno!Ne znamo da li je naš put trećeg prioriteta, ali očigledno da smo mi građani trećeg reda!- kaže nam razočarani Prijedorčanin.

EuroBlic-srpskainfo.com