Potpredsjenik SDS-a Milovan Bjelica uputio je otvoreno pismo predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

Gospodine Predsjedniče SDS Republike Srpske, Vašom odlukom od prije dvije godine o raspuštanju GO SDS-a Prijedor, započet je proces dezintegracije, uključujući i SDS u Prijedoru.

Od tada pa do danas najmanje pet pisanih zahtjeva smo Vam slali, sa ciljem da se sastanete sa deset najboljih predsjednika MO SDS-a u Prijedoru , a Vi ste to svaki put odbili.

Nerad i nered novoizabranog rukovodstva u Prijedoru (nije formirani Izvršni odbor ni do danas niti ostala tijela Stranke) je doveo do izuzetno slabih rezultata na zadnjim parlamentarnim izborima.

Iz toga razloga 170 članova Skupštine SDS-a Prijedor je svojim potpisima tražilo sazivanje vandredne skupštine SDS-a u Prijedoru, Vi ste bili pozvani, ali kao i do sada Vi ste to ignorisali. Vanredna skupština je održana 13.01.2019.god i shodno statutarnim ovlaštenjima smijenila dotadašnjeg Predsjednika Gradske organizacije Srpske demokratske stranke u Prijedoru, raspustila Gradski odbor stranke i izabrala Komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-a u Prijedoru.

O odlukama donesenim na toj skupštini ste upoznati, nakon čega ste pozvani da se razgovara o daljnoj konsolidaciji SDS-a u Prijedoru. Vi ste to odbili i izrekli mjeru isključenja iz SDS-a Sveti Kremenoviću, koji je predsjedavao vandrednom skupštinom SDS-a, jer je bio zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru.
Ovim svojim potezom ste prećutno podržali smijenjenog predsjednika GO SDS-a Prijedor, koji sada neutemeljeno sjedi u kancelariji Predsjednika SDS-a Prijedor, koristi stranački pečat i prostorije na samovoljan način i obmanjuje javnost kako on nije smijenjen.

Sve ovo, Vaše ponašanje i ponašanje gospodina Milana Tubina rastjeruje poštene dugogodišnje članove SDS-a u Prijedoru. Tražimo od Vas da novoformiranoj Komisiji za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor omogućite korištenje zvaničnih prostorija stranke u Prijedoru (dovoljno je da uputite dopis u kancelariju stranke). Takođe Vas i dalje pozivamo na razgovor, ovaj put sa članovima pomenute Komisije.

Tražimo da pokrenete aktivnost na sprovođenju redovnih unutarstranačkih izbora u SDS-u Republike Srpske, u čije izborne termine bi se uključila i Komisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora SDS-a Prijedor.

Pozivamo Vas da pozovete sve simptizere SDS-a i članove SDS-a da se uključe u unutarstranačke izbore i da se tako prekine sa rasipanjem članstva i simpatizera SDS-a, navodi se u otvorenom pismu potpredsjenika SDS-a Milovana Bjelica koje je uputio predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici.

RTRS