Marija Magdalena Jurić (15) iz Omarske kod Prijedora krenula je ka ostvarenju svoga sna jer je ušla u finale takmičenja „Mis New Face BiH“ koje će biti održano narednog mjeseca.

Naime, u petak je u Srebreniku održana revija „Glamour night“ koja je bila generalna proba za izbor ljepote koji organizuje “Fashion Company”.

Marija za Srpskainfo priča da je iznenađena ulaskom u finale, ali i srećna jer je manekenstvo njen životni san.

– Mjesec dana su trajale pripreme i u reviji je učestvovalo 30 djevojaka iz BiH. Ja sam među 15 djevojaka koje su ušle u finale. Ali sam i njamlađa od njih! I velika mi je čast što sam dobila šansu da radim ono što volim – kaže Prijedorčanka.

Dodaje da će pobjednica finalnog takmičenja predstvaljati BiH na ovogodisnjem takmičenju “Miss New Face World”.

– Vidjećemo šta će dalje biti. Imali smo test sa pitanjima iz svijeta mode, o našim osobinama i razmišljanju. Zadovoljna sam svojim odgovorima. Očekujem da dostignem još jednu stepenicu više u ovom poslu, ipak sam ja najmlađa, a komkurencija je jaka – priča iskreno Marija.

Dodaje da se bavila sportom, ali da je svijet mode ono o čemu je oduvijek maštala.

– Trenirala sam rukomet u Aranđelovcu, gdje smo živjeli četiri godine, ali stalno sam tražila način da se bavim manekenstvom. Još kao djevojčica tražila sam od mame najljepšu odjeću i šminku. Nakon što se obučem i našminkam, satima sam šetala po kući zamišljajući modnu pistu – otkriva nam Marija.

Mlada Prijedorčanka dodaje da je primijećena i na Instagramu gdje ima preko pet hiljada pratilaca. Zahvaljujući društvenim mrežama, Marija je i krenula putem uspjeha.

– Moje fotografije su primjetili iz “Fashion Company” i jedan dan me pozvao direktor te kuće i od tada počinje moja priča u manekenstvu. Dobila sam i neke ponude od modnih kompanija iz Novog Sada i Srbije, ali ja ne žurim – priča uz osmjeh ona.

Navodi da ima veliku podršku porodice i razrednog starješine Gorana Samardžića, te direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Omarske, Branka Babića, u kojoj ona pohađa deveti razred.

– Velika podrška su mi i moje tri najbolje prijateljice. Osjetila sam da me neki vršnjaci ne podržavaju i smatraju me čudnom, jer mi kažu da se ništa od ovoga neće ostvariti, ali imaju pravo da misle šta žele. Ja sam svojom upornošću uspjela – smatra mlada manekenka.

Uz osmijeh priča da joj je velika podrška i sestra Milica koja ima tek četiri godine, ali rado voli da oponaša stariju sestru.

Marija nam otkriva da svoje slobodno vrijeme provodi u pisanju pjesama, ali i da je iz ugla vrebaju i ponude iz filmske industrije, u kojoj se već oprobala.

– Mnogo vremena provodim na instagramu i tako sam uspostavila kontakt sa poznatim ličnostima. Kao djevojčica bila sam statista u filmu Bare Vardića “Gastarbajter –riznica sjećanja”. Sada imam ponudu iz Zagreba da probam da otpjevam četiri pjesme za film na kojem će takođe raditi Bare Vardić – najavljuje mlada manekenka.

Dodaje da sebe u budućnosti vidi u manekenstvu te da će dati sve od sebe da istraje i ostvari najbolje rezultate.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

MOI 2019: PRIJEDOR DOMAĆIN REPUBLIČKOG PRVENSTVA ... Prijedor je domaćin Republičkog takmičenja za srednje škole u rukometu u okviru Malih olimpijskih igara 2019. Iako nijedna ekipa iz našeg grada nij...
PRIJEDOR: POČELA “VIVA ŠKOLA FILMA” – FOTO U Prijedoru je danas počela trodnevna filmska radionica za mlade “Viva škola filma”. Drugo po redu iudanje ove škole okupilo je 18 mladih Prijedorč...
VRIJEDNA PRIJEDORČANKA SLAĐANA DAMJANOVIĆ: OREM, T... Dvadesetčetvorogodišnja Slađana Damjanović odrasla je u prijedorskom selu Donji Garevci, u porodici poljoprivrednika, tako da je sve o poljoprivredi i...
PRIJEDORSKI GIMNAZIJALCI UČESNICI AKCIJE “PROLJEĆN... U mjesecu aprilu je počela akcija “Proljećno uređenje grada Prijedora”. Članovi Savjeta učenika Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor učestvovali su i ...
MLADA PRIJEDORČANKA SREĆNA ŠTO POMAŽE RODITELJIMA:... Dajana Zgodić (22), djevojka je iz okoline Prijedora, koja je najviše srećna što može da pomogne roditeljima . Muze krave, čisti štalu, cijepa drv...
DRUŽENJE MLADIH IZ SANSKOG MOSTA I PRIJEDORA: MLAD... Na poznatom izletištu koje se nalazi na izvoru Zdene, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u proteklu subotu održano je druženje mladih iz ovog grada...
GRAD PRIJEDOR: OBAVJEŠTENJE O JEDNOKRATNOJ POMOĆI ... Obavještavamo studente i učenike srednjih škola sa područja Grada Prijedora, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, da mogu podnijeti zahtjev za j...
MLADA PRIJEDORČANKA SAŠKA OSTOJIĆ BUDUĆI VOZAČ AUT... Mlada Prijedorčanka Saška Ostojić prva je žena u Prijedoru koja je položila vozački ispit za vozača autobusa. Kaže da joj je ova obuka bila osmom...