Marija Magdalena Jurić (15) iz Omarske kod Prijedora krenula je ka ostvarenju svoga sna jer je ušla u finale takmičenja „Mis New Face BiH“ koje će biti održano narednog mjeseca.

Naime, u petak je u Srebreniku održana revija „Glamour night“ koja je bila generalna proba za izbor ljepote koji organizuje “Fashion Company”.

Marija za Srpskainfo priča da je iznenađena ulaskom u finale, ali i srećna jer je manekenstvo njen životni san.

– Mjesec dana su trajale pripreme i u reviji je učestvovalo 30 djevojaka iz BiH. Ja sam među 15 djevojaka koje su ušle u finale. Ali sam i njamlađa od njih! I velika mi je čast što sam dobila šansu da radim ono što volim – kaže Prijedorčanka.

Dodaje da će pobjednica finalnog takmičenja predstvaljati BiH na ovogodisnjem takmičenju “Miss New Face World”.

– Vidjećemo šta će dalje biti. Imali smo test sa pitanjima iz svijeta mode, o našim osobinama i razmišljanju. Zadovoljna sam svojim odgovorima. Očekujem da dostignem još jednu stepenicu više u ovom poslu, ipak sam ja najmlađa, a komkurencija je jaka – priča iskreno Marija.

Dodaje da se bavila sportom, ali da je svijet mode ono o čemu je oduvijek maštala.

– Trenirala sam rukomet u Aranđelovcu, gdje smo živjeli četiri godine, ali stalno sam tražila način da se bavim manekenstvom. Još kao djevojčica tražila sam od mame najljepšu odjeću i šminku. Nakon što se obučem i našminkam, satima sam šetala po kući zamišljajući modnu pistu – otkriva nam Marija.

Mlada Prijedorčanka dodaje da je primijećena i na Instagramu gdje ima preko pet hiljada pratilaca. Zahvaljujući društvenim mrežama, Marija je i krenula putem uspjeha.

– Moje fotografije su primjetili iz “Fashion Company” i jedan dan me pozvao direktor te kuće i od tada počinje moja priča u manekenstvu. Dobila sam i neke ponude od modnih kompanija iz Novog Sada i Srbije, ali ja ne žurim – priča uz osmjeh ona.

Navodi da ima veliku podršku porodice i razrednog starješine Gorana Samardžića, te direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Omarske, Branka Babića, u kojoj ona pohađa deveti razred.

– Velika podrška su mi i moje tri najbolje prijateljice. Osjetila sam da me neki vršnjaci ne podržavaju i smatraju me čudnom, jer mi kažu da se ništa od ovoga neće ostvariti, ali imaju pravo da misle šta žele. Ja sam svojom upornošću uspjela – smatra mlada manekenka.

Uz osmijeh priča da joj je velika podrška i sestra Milica koja ima tek četiri godine, ali rado voli da oponaša stariju sestru.

Marija nam otkriva da svoje slobodno vrijeme provodi u pisanju pjesama, ali i da je iz ugla vrebaju i ponude iz filmske industrije, u kojoj se već oprobala.

– Mnogo vremena provodim na instagramu i tako sam uspostavila kontakt sa poznatim ličnostima. Kao djevojčica bila sam statista u filmu Bare Vardića “Gastarbajter –riznica sjećanja”. Sada imam ponudu iz Zagreba da probam da otpjevam četiri pjesme za film na kojem će takođe raditi Bare Vardić – najavljuje mlada manekenka.

Dodaje da sebe u budućnosti vidi u manekenstvu te da će dati sve od sebe da istraje i ostvari najbolje rezultate.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

Pozorišne radionice za mlade iz Prijedora i Trenta... U Prijedoru su u toku pripreme za pozorišnu predstavu, koju će zajedno odigrati mladi iz ovog grada i italijanskog Trenta. Ovo je četvrta godina da...
Prijedor: Četvrta godina saradnje mladih kroz pozo... Grupa od 6 mladih iz Trenta u pratnji tri roditelja, kao i glumca i i režisera Paola Vićentinija, boraviće u Prijedoru u periodu od 13. do 18. avgusta...
Prijedorski bend “Eho radar” pobjednik... Bend "Eho radar" iz Prijedora pobjednik je 5. gitarijade "Na putu za jug", koja je održana u protorijama studija "Pavarotti" u Mostaru. Osim sastav...
Udruženje iz Prijedora “Žene u umjetnosti” priprem... Lutkarske radionice su koncipirane na kreativnim, edukativnim i zabavnim elementima, a cilj je popularizacija lutkarskog pozorišta u Prijedoru kako me...
Odabrani finalisti mostarske gitarijade “Na ... Žiri pete bosanskohercegovačke gitarijade ”Na putu za jug”, koja se održava u Mostaru 9. i 10. 8., odabrao je šest finalista koji će se nadmetati za g...
Centar za socijalni rad Prijedor: Od porodica izuz... Prijedorski Centar za socijali rad lani je izuzeo dvoje maloljetne djece iz porodica zbog dugotrajnog zanemarivanja, navodi se u izvještaju o radu ove...
“Mirovni karavan” posjetio Prijedor: 2... Mirovni karavan koji predstavlja dio aktivnosti STaR (Societal Transformation and Reconciliation, u prevodu Društvena transformacija i pomirenje) proj...
Prijedorski “Eho Radar” objavio novi s... ​Bend "Eho Radar" iz Prijedora objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Tražim te". Kako članovi benda ističu, nije im baš uvijek prijatno da sam...