Svetosavska akademija održana je i u Prijedoru. Proglašeni su najbolji prosvjetni radnici, za školsku 2017/2018.godinu – Dragana Brkić, nastavnica razredne nastave u OŠ “Branko Ćopić”, nastavnica muzičke kulture u OŠ “Petar Kočić” Draženka Јovičin i Slobodan Ivković, profesor mašinske grupe predmeta u Mašinskoj školi Prijedor.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti nagrađen poveljom Svetog Save kao najbolji učitelj u gradu Prijedoru. Naravno da je to veliki motiv i podsticaj za budući rad I, svakako, velika obaveza da i budućim generacijama s istom voljom, žarom i entuzijazmom prenosimo znanja – istakla je Dragana Brkić.

– Mnogo mi znači ova nagrada i želim da zahvalim svom kolektivu, koji mi je pomagao i pružao podršku u svim mojim projektima, upravi škole i, naravno, najviše svojim dragim đacima bez čije vrednoće i samopožrtvovanja ne bi svega ovog bilo – navela je Draženka Јovičin.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Milenko Đaković a za svetosavsku besjedu bio je “zadužen” Milo Lompar, istoričar književnosti iz Beograda.

Tokom umjetničkog dijela programa izveden je muzičko-scenski recital “Zapali u nama sunca neugasiva”.

U program su učestvovali hor Srpskog pjevačkog društva “Vila”, Bora Dugić i Boban Prodanović, vokalna grupa Katarine Gojković, kao i glumci Pozorišta Prijedor Tatjana Binjaš Batoz, Dean Batoz, Srđan Knjeginjić i Miloš Romčević.

RTRS