U sklopu priprema za 14. Pozorišni festival „Zlatna vila“ svoju drugu sjednicu danas je u prostorijama Gradske uprave Prijedora održao Organizacioni odbor.

Na sjednici, kojom je predsjedavao Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, prisustvovali su potpredsjednik Zoran Baroš i članovi Monja Kasalović, Ljiljana Babić, Vera Škorić, Dragan Topić, Dean Batoz, Mirela Predojević, Zoran Stanić i Vesna Stojanović.

Tom prilikom usvojen je prijedlog direktora Festivala Zorana Baroša, da ova kulturna manifestacija u gradu na Sani bude održana od 18. do 24. aprila 2019. godine.

Pored ovoga, usvojeni su Program i Prijedlog budžeta u formi prijedloga u ovoj fazi priprema za Festival, a bilo je govora o dinamici izvođenja dosadašnjih opsežnih priprema za ovu manifestaciju, koja se nakon skoro deceniju i po ponovo i na radost svih angažovanih u pozorišnoj umjetnosti, održava u Prijedoru.

Prema riječima Zorana Baroša, direktora Pozorišta Prijedor, polovinom marta kada selektor Festivala Marko Misirača okonča selektovanje pet predstava profesionalnih pozorišta iz regiona, koje će se takmičiti u nekoliko kategorija, biće poznato više pojedinosti u programskom i organizacionom pogledu.

U Gradskoj upravi Prijedor prošle godine je odlučeno da pozorišni festival bude održavan bijenalno, odnosno naizmjenično sa Međunarodnim festivalom horova „Zlatna vila“.

Inače, ovaj Festival nastavlja tradiciju “Kočićeve srpske scene” koja je imala 13 izdanja.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com