Članovi Skupštine GO SDS u Prijedoru danas su sa mjesta predsjednika opozvali Milana Tubina.

Za opoziv Tubina od 145 prisutnih članova glasalo je njih 142, dok su tri bila protiv.

Tubin je i poslanik SDS u NSRS, jedini sa područja Prijedora.

Inače, ova Skupština ima 279 člana.Tubin nije htio da sazove Skupštinu od aprila 2017. godine kada je on izabran za predsjednika GO.Od tada nisu ni formirani Mjesni odbori i članovi su odlučili da sami sazovu vanrednu Skupštinu i imamo pravo na to jer smo skupili potpise većine članova.

– Članovi su nezadovoljni jer smo na prošlim izborima imali 3.000 glasova manje u odnosu na one ranije i nezadovoljni su stanjem u stranci.Tubin je privatizovao stranku i opozvan je sa 142 glasa, a kada je biran imao je manje glasova, odnosno 139 – izjavio je zamjenik predsjednika GO SDS Prijedor Sveto Kremenović.

On je dodao da je Tubin samovoljno donosio odluke o smjeni članova sa funkcija.

– I mene je nekoliko puta smjenjivao sa mjesta zamjenika pa me onda opet vraćao.Dok na našem spisku članova Skupštine ima 25 ljudi koji su napustili stranku ili vise nisu živi jer Tubin ne želi da sazove Skupštinu na kojoj bi se izabrali organi stranke i analizirali rezultati izbora – izjavio je Kremenović.

Dodao je da je zato na spisku članova Skupštine ove partije u Prijedoru i dalje Borislav Bojic koji je član DNS.

Na ovoj Skupštini formirana je i komisija sa 20 članova koja ce sprovesti unutarstranačke izbore i današnje odluke uputiti stranačkom vrhu od kojeg očekuje saglasnost i uputstva za dalje korake.

Današnji sastanak u Prijedoru svojim prisustvom podržao je i Drago Bundalo koji je potpredsjednik SDS i nacelnik opštine Kostajnica.

On je istakao da je Prijedor pokazao da su promjene u SDS potrebne i da ce današnjim postupkom biti primjer ostalima.

Uoči Skupstine, clanovi su dobili informaciju da ce sve koji budu prisustvovali sjednici Vukota isključiti iz stranke.

– Moguće je da me Vukota isključi iz SDS i on na to ima pravo kao predsjednik stranke, a moguće je da to uradi i ostalim članovima koji su dosli, ali smatram da ipak ne bi trebalo to da uradi- zaključio je Bundalo.

Uz članove SDS stao je i Dušan Berić, bivsi poslanik u NS RS i predsjednik GO u Prijedoru, koji je podsjetio da je članstvo nezadovoljno zbog loših izbornih rezultata i atmosfere u stranci.

– Mi zelimo da SDS vratimo izvornim principima jer mi smo oduvijek čuvali Srpsku i to ćemo da radimo i u narednom periodu.SDS nije stranke koja kupuje ministre i poslanike, i želimo posteno da radimo – poručio je Berić.

Istakao je da on ne radi za DNS.

– Ja sam član SDS preko 20 godina, visoki predsjednik me je smjenjivao, ali ja sam ostao u SDS i biću uvijek- izjavio je Berić komentarišući optužbe Tubina da on radi za DNS i Pavića.

Odbornik SDS u Skupstini grada Prijedora, Slavko Svraka, izjavio je da je svih pet odbornika ove partije jedinstveno i da podržavaju današnje odluke vanredne Skupštine.

-Što se tiče Tubinovih najava u medijima da ćemo u Prijedoru uci u koaliciju sa SNSD, mi u Klubu odbornika nemamo nikakva saznanja o tome i radićemo i postupati u skladu sa stavovima SDS, rekao je Svraka.

Milan Tubin nam je u telefonskom razgovori porucio da ne prihvata odluku o opozivu i da je odrzavanje Skupštine nelegalno.

– Uputio sam pismo Vukoti Govedarici o svemu ovome sto se dešava danas u Prijedoru i mislim da ce se i on danas oglasiti u javnosti -izjavio je Tubin i ponovio da je DNS odgovoran za dešavanja u SDS.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

OŠTRA LUKA: ZBOG PODMETNUTOG POŽARA 130 DOMAĆINSTA... Oko 130 domaćinstava, škola i ambulanta u Koprivni, kod Oštre Luke, već dva dana su bez vode. Razlog tome je požar u kojem je, tokom nesavjesnog palje...
„BIOSKOP IZ BLOKA“ U PRIJEDORU: HUMANITARNA PROJEK... Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizuje danas (nedjelja 17.3.2019. godine) sa početkom u 16.00 časova u sali Kina Kozara humanitarni događa...
PIJANIM PJEŠACIMA KAZNA I DO 1.000 MARAKA: PRIJEDO... U Republici Srpskoj i Kantonu Sarajevo predviđene su kazne za pješake koji se kreću ulicom u alkoholiziranom stanju. U ostatku BiH, prema Zakonu o sao...
METALNA INDUSTRIJA PRIJEDOR POSLODAVAC ZA PRIMJER:... Poslodavac za primjer - preduzeće Metalna industrija Prijedor pokrenulo je inicijativu kojom žele da grade stanove svojim radnicima kako ne bi razmišl...
POČELA SEZONA INTENZIVNIJE REKONSTRUKCIJE I IZGRAD... Obilaskom završnih radova na rekonstrukciji lokalnog puta Grabovac-Petrovo u Prijedoru predstavnici gradske vlasti najavili su danas početak sezone in...
PRONAĐEN LOVAČKI PAS: JAVITE SE UKOLIKO ZNATE VLAS... Prema riječima čitateljke internet portala www.prijedordanas.com, na području sela Cikote danas je pronađen lovački pas. -Pas je mužjak, veoma je u...
PRIJEDOR: OSUDA NAPADA NA AZRINA HODŽIĆA – VIDEO... Snimak koji se pojavio na Fejsbuku, na kojem Prijedorčanin Renato Marjanović maltretira sugrađanina, Bošnjaka Azrina Hodžića, naišao je na brojne osud...
PETAK – 15. MART: PREKID VODOSNABDIJEVANJA NA PODR... Iz preduzeća „Vodovod“ stiglo je obavještenje koje Vam prenosimo a tiče se prekida u vodosnabdijevanju na području Prijedora. Obavještavamo naše ci...