Iz prijedorskog SDS tvrde da se DNS miješa u rad ove partije i uzrokuje im probleme, dok iz DNS odbacuju ove tvrdnje uz poruku da vode samostalnu politiku bez miješanja u rad drugih stranaka.

Naime, predsjednik Gradskog odbora SDS u Prijedoru, Milan Tubin izjavio je da se DNS miješa u rad ove, ali i svih ostalih partija grada na Sani.

– Stojim iza te tvrdnje, jer DNS jedino tako može da opstane, odnosno pokušavaju da zaustave promjene koje su počele u Prijedoru. Oni imaju svoje ljude u SDS, to je bio i Borislav Bojić, a nakon njega je ostao Dušan Berić koji radi za DNS – tvrdi Tubin.

Dodaje da će SDS i dalje da razgovara sa SNSD i da Đaković nema nadležnost da odluči da li će SDS i SNSD biti u koaliciji.

Tubin kaže da je vanredna Skupština koju su najavili članovi ove stranke za nedjelju nelegalna. Naime, članovi SDS u Prijedoru, nezadovoljni su radom Milana Tubina i odlučili su da u nedjelju održe vanrednu Skupštinu.

-Skupili smo potpise 150 članova SDS i po statutu imamo pravo da održimo Skupštinu, jer je Tubin ne želi zakazati već dvije godine. Analiziraćemo rezultate izbora i zatražiti odgovornost rukovodstva jer imamo 4.000 glasova manje u odnosu na prošle izbore – najavljuju članovi SDS.

Na sinoćnjem sastanku GO, Tubinu su javno leđa okrenuli odbornici u Skupštini grada Prijedora i nezadovoljni njegovim radom napustili sastanak koji je on sazvao.

Dušan Berić nam je izjavio da ne radi sa DNS i Markom Pavićem.

– Tubin radi samo za sebe. On ne misli za kolektiv i ne bi znao ni dvije ovce sačuvati – kaže Berić.

Da DNS ima bilo kakve veze sa unutrašnjim odnosima u SDS, Đaković je odlučno demantovao.

– Nikada se nismo miješali u život i rad drugih političkih partija. Do sada smo imali korektnu saradnju i sa SDS-om, i pojedinci iz SDS-a tu saradnju ne mogu i neće narušiti – izjavio je Đakaović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Međutim, i pojedinci iz SNSD tvrde da je DNS pokušao da se miješa u rad ove partije. Đaković je i to demantovao uz tvrdnju da su možda postojali pojedinci koji su na terenu podržavali izbor jednog od kandidata za predsjednika GO SNSD.

-U trci za izbor predsjednika bili su Saša Bursać koji je i izabran za predsjednika GO, i sadašnji zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš. Postojali su ljudi u pojedinim Mjesnim odborima koji su se predstavljali kao naši članovi i zagovarali izbor Miljuša, na taj način oni su radili za DNS – tvrdi naš sagovornik.

Komentar od predsjednika GO SNSD Saše Bursaća nismo uspjeli dobiti jer je njegov broj bio nedostupan.

-Iako se uoči formiranja vlasti na Republičkom nivou, govorilo da će SNSD i SDS opozvati gradonačelnika Prijedora , Milenka Đakovića, sada ta tvrdnja nije sigurna. SDS se mora zabaviti svojim problemima i moguće je da će na čelo ponovo biti izabran Dušan Berić koji je blizak Marku Paviću. Sa druge starne i SNSD je na Republičkom nivou ipak ušao u koaliciju sa DNS tako da će ona opstati i ovdje u Prijedoru- kaže nam jedan aktuelni odbornik koji ne želi da mu otkrivamo ime.

Naime, prema saznanjima srpskainfo.com, SNSD i SDS su nakon izbora razgovarali da uđu u koaliciju i opozovu Đakovića.

Čekalo se samo zeleno svjetlo iz vrha SNSD, ali sve je zaustavljeno zbog koalicije na Republičkom nivou. Prema našim saznanjima, ni DNS nije sjedio skrštenih ruku. U slučaju opoziva Đakovića, njihov kandidat na vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora, bio bi Marko Pavić u čiju pobjedu su ubjeđeni.

SNSD i SDS zajedno usvojili amandamne

Da je koalicija SNSD i SDS moguća, dokazano je na posljednjem zasjedanju, kada su odbornici ove dvije političke partije zajednički glasali za usvajanje amandmana.

Đaković je poručio da je zbog usvajanja ovih amandmana umanjen iznos novca za đačke stipendije i posticaje zapošljavanja i da će za dug „Vodovoda“ za struju biti izdvojeno 340.000 KM te da bi ovu istu pomoć mogla da traže ostala preduzeća na čijem čelu su direktori iz SNSD.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

NOVE NESUGLASICE U PRIJEDORSKOM SDS-U: PREDSJEDNIK... Da stvari u Srpskoj demokratskoj stranci Prijedor odavno “ne štimaju” i da postoje dvije “struje” svima je poznato. Ako je suditi prema posljednjim...
ODBORNICI TRAŽE NA UVID FISKALNE RAČUNE: SKUPŠTINA... Godišnji plan održavanja, rehabilitacije i zaštite puteva i ulica na području grada Prijedora, drugi put je povučen sa dnevnog reda sjednice Skupštine...
“NEZAVISNE” DONOSE PLAN OVOGODIŠNJIH U... Više od 25 miliona maraka trebalo bi ove godine da bude utrošeno na 21 projekat, koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju, izgradnju i moderniza...
OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU PRIJEDOR-KOSTAJNICA ... Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Prijedor-Kostajnica, na području oštine Kostajnica, saopšteno je iz A...
VELIKA RASPRODAJA U SPORT VISION OUTLETU U PRIJEDO... Kako svakog dana rastu temperature odlučili smo da vas rashladimo padom cijena i viješću da Sport Vision kompanija organizuje veliku ljetnu rasprodaju...
OBILJEŽENA SLAVA GRADA PRIJEDORA I CRKVE SVETE TRO... Slavskim obredom uz lomljenje slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i Crkva Svete Trojice proslavili su krsnu slavu Svetu Trojicu - Duhove. ...
OČEKUJE SE JAKO NEVRIJEME-PROTIVGRADNA ZAŠTITA SPR... Јako nevrijeme praćeno gradom očekuje se poslijepodne zapadno od rijeke Bosne, ali ga Protivgradna preventiva Republike Srpske spremno dočekuje, rekao...
PRIJEDOR: KONCERTOM DUHOVNE MUZIKE POČELO OBILJEŽA... Koncertom duhovne muzike koji je sinoć održan u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru počelo obilježavanje krsne slave Sveta Trojica-Duhovi koju zajedno obi...