Predsjednik Gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor Milenko Đaković održao je danas vanrednu pres konferenciju na kojoj je istakao da se ni on lično niti stranka na čijem je čelu u Prijedoru, nikad nije miješala u rad drugih političkih partija.

U nastavku vam prenosimo saopštenje koje je Đaković predočio prisutnim predstavnicima medija.

“DNS je uvijek vodio i vodi autohtonu (samostalnu) politiku.

Tako je bilo i na Opštim izborima 2018.godine na kojim je nastupio programski, izlažući svoju politiku, ciljeve i način realizacije tih ciljeva.

Ni u jednoj prilici nisu pomenute druge stranke, pa ni SDS.

Osnova politike DNS-a je bila i ostala jaka i stabilna Republika Srpska, jake i stabilne lokalne zajednice.

Kao ljudi, i ja kao gradonačelnik Prijedora i predsjednik Gradske oprganizacije DNS nastavio sam kontinuitet izgradnje stabilnih odnosa u gradu Prijedoru i gradio politiku objedinjavanja svih političkih činilaca na kapitalnim projektima za grad Prijedor i boljem životu građana.

I dalje će tako biti.

Cilj mi je stabilna skupštinska većina koja može nositi odgovornost za ovu lokalnu zajednicu i dati odgovor na krupna politička pitanja u naredenom periodu koja stoje pred njom.

Nikada se nismo miješali u život i rad drugih političkih partija, nego smo gradili zajedničku politiku na konzenzusu, a koja je bila od značaja za život građana Prijedora.

Do sada smo imali korektnu saradnju i sa SDS-om, i pojedinci iz SDS-a tu saradnju ne mogu i neće narušiti.

Na svaki pokušaj destabilizacije političkih odnosa odgovorićemo stabilnom i institucionalnom politikom”, navodi se saopštenju Milenka Đakovića.

Kako je sam rekao, povod za današnje obraćanje javnosti bila je izjava predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milana Tubina.

Naime, sinoć je održana sjednica Gradskog odbora SDS-a koju su napustili odbornici ove stranke u gradskoj Skupštini kako bi spriječili usvajanje bilo kakvih odluka koje predlaže predsjednik GO SDS-a Prijedor.

Tubin je sinoć izjavio da je riječ o većem problemu.

-U posljednje vrijeme smo uzdrmali vlast u Prijedoru i mislim da je ovo dirigovano u DNS-u, da se služe igrankama kojim pokušavaju da razbiju SDS i klub odbornika koji će preuzeti ovdje odgovornost za vođenje grada u kratkom periodu sa novim koalicionim partnerima. To je problem koji se protura i šalju lažni mejlovi, prave lažne skupštine, ali SDS s tim nema ništa – rekao je Tubin.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com