kup-gomjenica-brdo 1Ova srijeda bila je rezervisana za početak takmičenja u Kupu grada Prijedora.

Fudbaleri četvrtoligaša „Gomjenice“ na svom terenu su dočekali regionalnog ligaša, ekipu „Brdo“.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri a sve rezultatski zanimljivo desilo se u nastavku susreta.

Gosti su poveli iz kontra napada u 65. minuti. Nakon jedne dubinske lopte Mešić je bio brži od svog čuvara na ivici šesnaesterca domaćih. Uočivši da je golman Sadžak bespotrebno
istrčao napadač „Brda“ ga je lobovao za vođstvo izabranika trenera Fikića.

Šest minuta kasnije slobodan udarac sa lijeve strane za „Brdo“ na drugoj stativi je „zaboravljen“ Banović koji duplira prednost gostiju.

Do kraja meča domaći pokušavaju postići pogodak dok gosti „prijete“ iz kontranapada i samo je neiskustvo mladih fudbalera OFK „Brdo“ krivo što nisu još neku loptu poslali u mrežu „Gomjenice“.

kup-gomjenica-brdo 2Konačan rezultat postiže Lazić u 88. minuti nakon lijepe akcije, ali do kraja susreta nije bilo ni vremena ni prilika za igrače trenera Vranješa da stignu do izjednačenja.

Treba napomenuti da su i jedni i drugi nastupili u kombinovanim sastavima jer su pojedini igrači zauzeti radnim i drugim obavezama, a „Brdo“ je u protokolu meča imalo samo 11 igrača bez ijedne zamjene, što im ipak nije smetalo da ostvare pobjedu.

I za kraj, jedno interesantno razmišljanje trenera gostiju Enesa Fikića.

„Smatram da je jedno ovakvo takmičenje dobro došlo naročito za afirmaciju mladih igrača. Međutim, možda ne bi bilo loše da termini odigravanja utakmica budu tokom pripremnog perioda ekipa za jesenji ili proljetni dio prvenstva jer je ekipama teško dogovoriti pripremne mečeve a ovako bi dobili i utakmice i priliku da se uigravaju“, rekao je Fikić.

FK „Gomjenica“ – OFK „Brdo“ 1-2(0-0)

Igralište kod „Celpaka“
Gledalaca – 40
Sudije – Aleksandar Jevtić – glavni, Dragan Keranović i Zoran Bilbija – pomoćnici
Delegat – Vladimir Lazić
Žuti kartoni – Lajić, Vasiljević (Gomjenica), Muhić Mirnes(Brdo)

Strijelci
0:1 Mešić (65)
0:2 Banović (71)
1:2 Lazić (88)

GOMJENICA
Sadžak Milan, Čorokalo, Mršić, Vasiljević, Tadić, Sadžak Marko (od 34. Draganić), Milutinović, Knežević, Tevanović (od 73. Radanović), Sredić (od 54. Lajić), Lazić
Trener-Zoran Vranješ

BRDO
Vidović, Kazaferović, Muhić Mirnes, Banović, Čaušević, Karupović, Muhić Mehmed, Kljajić, Gredelj, Brdar, Mešić
Trener-Enes Fikić