Iako ju je dijagnoza para-pareze, još kao 10-godišnju djevojčicu, prikovala za invalidska kolica, 24-godišnja Nina Banović nikada nije izgubila volju za životom. Društveno je aktivna, i svakodnevno ulaže nadljudske napore, da bi ponovo mogla da korača. Mlada heroina, puna nade i volje za životom, najbolji je primjer da sreća nije u materijalnim stvarima.

Izrađujući nakit i narodne rukotvorine, ova mlada Prijedorčanka, bez obzira na okolnosti, uspijeva da zaradi za džeparac.

Aktivna je u društvenom životu, izlazi i druži se. U njenoj životnoj priči, koja je svakodnevna borba za bolje sutra, najveća podrška su joj prijatelji i porodica.

“Prvenstveno moja majka. Ona je od početka sa mnom u ovom, ali najbitnije je da ja želim i da ja hoću sebi da pomognem”, rekla je Nina Banović.

A Nina to zaista i želi. Biti uporan i nikada ne odustati njen je moto, bez obzira na neizvjesne medicinske prognoze. Zbog toga svakodnevno vježba, samo zbog jednog, da izađe iz invalidskih kolica.

“Јa se nadam da ću kroz godinu dana ojačati svoje tjelo i da ću da prošetam na hodalici”. dodala je ona.

Bez obzira što još ne korača krupnim koracima, Nina ide naprijed. Završila je obuku za uređivanje veb sajtova i kurseve engleskog i francuskog jezika. Poruka, ujedno i pouka, ove mlade Prijedorčanke, vedrog osmijeha i očiju punih života, jeste da se u životu, bez obzira na okolnosti mora boriti, jer samo se tako može stići do cilja.

RTRS