mira-krivaja-izvjestaj (2)Rukometašice prijedorske „Mire“ doživjele su u pretposljednjem 10. kolu jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH novi sedmi, četvrti uzastopni (posljednja dva u gostima) poraz.

U Mostaru ih je savladala četvrtoplasirana Lokomotiva rezultatom 28:23, iako su Prijedorčanke na poluvremenu imale neriješen rezultat (12:12), međutim, tako je bilo i u prethodnom duelu sa Ilidžom, pa su na kraju,ipak poklekle.

-Znale smo da su gošće neugodan protivnik, te smo silno motivisane ušle u susret protiv osvajača „duple krune“ u BiH. Međutim, pod tim opterećenjem važnosti utakmice i silne želje, pale smo psihološki. Ipak, u nastavku uspjele smo iskristiti „tehničke“ greške veoma dobrog sastava „Mire“ i na kraju slavile – rekla je najbolja i najefikasnija igračica susreta Maja Knezović.

Izabranice trenera Ljubice Ivetić ostale su na 10. poziciji sa devet bodova, a u posljednjem kolu prvog dijela odmjeriće u derbiju začelja snage sa ispod njih plasiranom ekipnom Borca.

Ne tako davno, i to godinama unazad, megdani ova dva rivala iz Republike Srpske bili su odlučujući za titulu šampiona, ali se sada situacija u potpunosti promijenila.

Za očekivati je da će se Prijedorčanke pobjedom oprostiti od svojih simpatizera na kraju prvog dijela šampionata.

Lokomotiva-Mira 28:23(12:12)

Mostar
Gledalaca:100
Sudije: Darko Džeba i Andrej Kolobarić (obojica iz Mostara)
Sedmerci: Lokomotiva 8(7), Mira 3(3)
Isključenja: Lokomotiva 4 minuta, Mira 8 minuta

LOKOMOTIVA:
Lerić, Serdarević, Orahovac, Kasumačić 3, Knezović 12, Halebić 3, Mušinović, Tanović 3, Esić 3, Demirović, Zečić, Žuštra, Demić 3, Turudić 1, Puce, Sojka
Trener: Omer Omerović

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Karačić, Kunovac, Damjanović 5, Suvajac, Tintor 1, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 4, Lukač 6, Sladaković, J.Mutić 2, Došen 5, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva