stefan simicMladi fudbaler Stefan Simić, porijeklom sa ovih prostora, ponovo je obradovao FK „Omarska“.

Naime, ovaj mladi igrač je odlučio da u potpunosti finansira sve troškove odigravanja prvenstvene utakmice u nedjelju u kojoj FK „Omarska“ dočekuje FK „Krupa“, a to zaista mnogo znači jedinom drugoligašu sa područja grada Prijedora koji je u hroničnoj besparici.

Stefan Simić je inače sin Radoje Simića, privrednika i sportskog radnika, porijeklom iz Gradine kod Omarske, a koji živi i radi u Pragu.

Ovaj mladić je rođen 20.01.1995. godine i standardan je član svih mladih reprezentacija Češke Republike. Za mlade selekcije (U-17 i U-19) ove zemlje odigrao je 30 utakmica i postigao jedan gol.

Karijeru je počeo u praškoj „Slaviji“, a njegov talenat je prepoznao evropski velikan „Milan“ sa kojim je 2013. godine potpisao petogodišnji profesionalni ugovor.

Stefan je standardan član mlade ekipa „Milana“ za koji je nastupio 23 puta u toku ove sezone i postigao tri gola, iako igra na mjestu štopera.

Uprava FK „Omarska“ je posebno zahvalna mladom fudbaleru na značajnoj donaciji te mu žele sve najbolje u njegovoj budućoj karijeri. Iz kluba podsjećaju da je Stefan već finansirao troškove susreta protiv „Ozrena“ u jesenjem dijelu sezone, a donirao je klubu i kopačke u toku zimske pauze.

FK „Omarska“
Foto – AC Milan