Učenica Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora Iva Dragojević pobjednica je 18. Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

Ona je otpjevala pjesmu „Vučica“ koju inače izvodi makedonska pjevačica Kaliopi Bukle, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Ljiljana Savić iz OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje sa pjesmom “Rijeka bez imena” Marije Šestić, treće Anđela Stanojević iz OŠ “Petar Kočić”Prijedor sa pjesmom “11” Marije Šerifović.

Četvrta je bila Anja Stupar iz OŠ „Petar Kočić“ Prijedora sa pjesmom “Kao da me nema tu” Vanne, dok je peto mjesto osvojila Valentina Drinić iz OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor sa pjesmom “Pametna I luda” Marije Šerifović.

Prema ocjeni publike najbolji je bio Omar Deumić iz OŠ “Kozarac” koji je otpjevao pjesmu “Ti možeš sve al’ jedno ne” Zdravka Čolića.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala bilo je 29 numera iz deset prijedorskih i dvije osnovne škole sa područja opštine Novi Grad i jedne škole sa područja opštine Kozarska Dubica.

Navijači iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor proglašeni su za najbolje.

Najbolji scenski nastup imala je Maša Drljača iz OŠ “Petar Kočić” koja je izvela pjesmu “Ima jedan svijet” grupe Stijene.

Najmlađa učesnica bila je Teodora Ivanić iz OŠ “Sveti Sava” Novi Grad.

U revijalnom dijelu nastupili su: plesna grupa “Kočićeve zvjezdice”, hor “Kočićevi zvončići” plesna grupa “Flekice” iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor, mažoretkinje OŠ “Branko Ćopić” Prijedor, “, ritmička grupa OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor, nekadašnje pobjednice Katarina Balaban i Nina Stojnić te Milorad Ljubanić.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com