Intenzivne snježne padavine napravile su probleme na elektrodistributivnoj mreži u prijedorskoj regiji.

Na području Novog Grada bez električne energije je oko 2.000 domaćinstava u ruralnim područjima, jer su u kvaru četiri dalekovoda, Dobrljin, Trbovište, Radomirovac i Budimlić Јapra. Ekipe su na terenu i pokušavaju da otklone kvarove.

Na području Prijedora jedan dalekovod Tomašica u potpunosti je bez napona, dok su parcijalno bez napona dalekovodi Јelićka, Gradina, Brdo Јugovci i Donja Ljubija.

Iako su ekipe na terenu i otklanjaju kvarove, najveći problem su pristupni putevi, jer je teren brdovit i pod snijegom. Do kraja dana svi kvarovi na području Prijedora trebalo bi da budu otklonjeni.

Na području opštine Gradiška zbog kvarova uzrokovanih snježnim padavinama došlo je do prekida u isporuci električne energije na dalekovodima Ciglana, Berek, Gradiška, Laktaši, Bretovčina, Matura, Laminci, Kočićevo, Gašnice i Podgradci, saopšteno je iz gradiške Elektrodistribucije.

Iz Elektrodistribucije su istakli da su sve ekipe na terenu i da otklanjaju kvarove, te zamolili građane za strpljenje i da dežurni telefon u ovom preduzeću pozivaju samo u slučaju da imaju informaciju o eventualnim lokacijama kvarova.

Otežano odvijanje saobraćaja

Snijeg i dalje otežava odvijanje saobraćaja na svim putnim pravcima u Republici Srpskoj.

Otežano se saobraća na auto-putu “9. januar”, dionica Prnjavor-Doboj, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i poledice, dok su na dionici Prnjavor-Mahovljani i na auto-putu E-661 Banjaluka-Gradiška kolovozi mjestimično zasniježeni.

Na području Romanije još uvijek je na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na puteve u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima snijega i poledice.

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka- Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica i Kotor Varoš-Teslić.

Iz AMS napominju da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, tako da puteve za sada održavaju prohodnim.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

O izmijenjenom režimu saobraćaja ili obustavama više saznajte OVDJE

Na području regije Birač svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, uprkos snježnim padavinama, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Pogled, Crni Vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj, saopšteno je iz preduzeća Zvornikputevi.

Na području Sarajevsko-romanijske regije su svi magistralni i regionalni putevi su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, rekao je za Srnu tehnički direktor Romanijaputeva, Dragan Buloščić.

Na području Sokoca od ranih jutarnjih časova počelo je čišćenje prioritenih saobraćajnica u gradu i puteva koji vode do mjesnih zajednica Kaljina, Neorići, Bare, Knežina, Sokolovći i Ćavarine.

Snijeg u Semberiji pada neprestano već 24 časa. Sinoć su pojedini magistralni pravci bili blokirani, ali danas je prema riječima nadležnih, sve prohodno, iako snijeg neprestano pada i stvara poteškoće. Gradske ulice i trotoari u jutarnjim časovima slabo su očišćeni.

RTRS

Povezane vijesti

Četvrtak – 19. septembar: Isključenje struje... Kako nam je potvrđeno iz prijedorske Elektrodistribucije, ovog četvrtka, 19. septembra 2019. godine, bez električne energije će biti jedan dio potroša...
Grad Prijedor: Raspisan tender za izgradnju sekund... Grad Prijedor raspisao je tender za izbor izvođača radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju Vrbice. „Procijenjena ukupna vrijednost...
Četvrtak – 19. septembar: Isključenje struje... Kako nam je potvrđeno iz prijedorske Elektrodistribucije, ovog četvrtka, 19. septembra 2019.godine, bez električne energije će biti jedan dio potrošač...
Detalji neobične pljačke u Banjaluci: Prijedorčank... Radnica Osnovnog suda u Banjaluci Slavica Maksimović (29) iz Prijedora osumnjičena je da je ukrala 23.000 KM iz automobila Franje I. (36) dok je pijan...
U petak “Dan bez automobila 2019”: Bez... Grad Prijedor će povodom obilježavanja Evropske kampanje „Dan bez automobila 2019“, čiji je cilj promovisanje alternativnih vidova saobraćaja, zatvo...
Mještani Omarske poručuju: Svaka čast Prijedoru, a... Značajan broj stanovnika Omarske je uvjeren – bilo bi im bolje kada bi njihovo mjesto, zajedno sa okolnim naseljima, imalo status opštine. Zbog tog...
Srijeda – 18. septembar: Novo isključenje st... Kako nam je potvrđeno iz prijedorske Elektrodistribucije, ove srijede, 18. septembra septembra 2019.godine, bez električne energije će biti jedan dio ...
Srijeda – 18. septembar: Isključenje struje ... Kako nam je potvrđeno iz prijedorske Elektrodistribucije, ove srijede, 18. septembra 2019.godine, bez električne energije će biti jedan dio potrošača ...