Intenzivne snježne padavine napravile su probleme na elektrodistributivnoj mreži u prijedorskoj regiji.

Na području Novog Grada bez električne energije je oko 2.000 domaćinstava u ruralnim područjima, jer su u kvaru četiri dalekovoda, Dobrljin, Trbovište, Radomirovac i Budimlić Јapra. Ekipe su na terenu i pokušavaju da otklone kvarove.

Na području Prijedora jedan dalekovod Tomašica u potpunosti je bez napona, dok su parcijalno bez napona dalekovodi Јelićka, Gradina, Brdo Јugovci i Donja Ljubija.

Iako su ekipe na terenu i otklanjaju kvarove, najveći problem su pristupni putevi, jer je teren brdovit i pod snijegom. Do kraja dana svi kvarovi na području Prijedora trebalo bi da budu otklonjeni.

Na području opštine Gradiška zbog kvarova uzrokovanih snježnim padavinama došlo je do prekida u isporuci električne energije na dalekovodima Ciglana, Berek, Gradiška, Laktaši, Bretovčina, Matura, Laminci, Kočićevo, Gašnice i Podgradci, saopšteno je iz gradiške Elektrodistribucije.

Iz Elektrodistribucije su istakli da su sve ekipe na terenu i da otklanjaju kvarove, te zamolili građane za strpljenje i da dežurni telefon u ovom preduzeću pozivaju samo u slučaju da imaju informaciju o eventualnim lokacijama kvarova.

Otežano odvijanje saobraćaja

Snijeg i dalje otežava odvijanje saobraćaja na svim putnim pravcima u Republici Srpskoj.

Otežano se saobraća na auto-putu “9. januar”, dionica Prnjavor-Doboj, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i poledice, dok su na dionici Prnjavor-Mahovljani i na auto-putu E-661 Banjaluka-Gradiška kolovozi mjestimično zasniježeni.

Na području Romanije još uvijek je na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na puteve u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima snijega i poledice.

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka- Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica i Kotor Varoš-Teslić.

Iz AMS napominju da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, tako da puteve za sada održavaju prohodnim.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

O izmijenjenom režimu saobraćaja ili obustavama više saznajte OVDJE

Na području regije Birač svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, uprkos snježnim padavinama, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Pogled, Crni Vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj, saopšteno je iz preduzeća Zvornikputevi.

Na području Sarajevsko-romanijske regije su svi magistralni i regionalni putevi su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, rekao je za Srnu tehnički direktor Romanijaputeva, Dragan Buloščić.

Na području Sokoca od ranih jutarnjih časova počelo je čišćenje prioritenih saobraćajnica u gradu i puteva koji vode do mjesnih zajednica Kaljina, Neorići, Bare, Knežina, Sokolovći i Ćavarine.

Snijeg u Semberiji pada neprestano već 24 časa. Sinoć su pojedini magistralni pravci bili blokirani, ali danas je prema riječima nadležnih, sve prohodno, iako snijeg neprestano pada i stvara poteškoće. Gradske ulice i trotoari u jutarnjim časovima slabo su očišćeni.

RTRS

Povezane vijesti

PRIJEDOR DOBIO NOVO DJEČIJE IGRALIŠTE – FOTO... Prijedor je dobio novo dječije igralište. Nakon kutka za najmlađe koji je u maju 2018. godine napravljen u parku kod Gradskog stadiona, još jedno m...
PRIJEDORU 500.000 KM IZ FONDA SOLIDARNOSTI ZA SANA... Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske donio je na današnjoj sjednici zaključak kojim gradu Prijedoru odobrava finansijsku pomoć u iznosu od 500...
PONEDJELJAK – 17. JUNI: ŽUTI METEOALARM ZA P... Hidrometeorološki zavodi izdali su žuti meteoalarm za područje Prijedora za ovaj ponedjeljak, 17. juni 2019. godine. Očekuje se grmljavina. Budi...
PRIJEDOR: RADIO AMATERI U SLUŽBI PROTIV POPLAVA &#... Članovi Radio-kluba Kozara iz Prijedora izumili su ultrazvučni senzor za mjerenje vodostaja, koji je znatno doprinio informisanosti građana, u vrijeme...
NEDJELJA – 16. JUNI: ŽUTI METEOALARM ZA PODR... Hidrometeorološki zavodi izdali su žuti meteoalarm za područje Prijedora za ovu nedjelju, 16. juni 2019. godine. Očekuje se maksimalna temperatura ...
PONEDJELJAK – 17. JUNI: PREKID VODOSNABDIJEV... Iz preduzeća „Vodovod“ stiglo je obavještenje koje Vam prenosimo a tiče se prekida u vodosnabdijevanju na području Prijedora. Obavještavamo naše ci...
PRIJEDOR: MILION KM ZA TRI NOVA PROJEKTA VODOVODNE... U Prijedoru bi ove godine trebalo da budu realizovana tri nova projekta u oblasti vodovodne infrastrukture, ukupne vrijednosti 1.010.227 KM, koja su f...
SUBOTA – 15. JUNI: ŽUTI METEOALARM ZA PODRUČ... Hidrometeorološki zavodi izdali su žuti meteoalarm za područje Prijedora za ovu subotu, 15. juni 2019. godine. Očekuje se maksimalna temperatura va...